『薪火post』BNO續期資訊(55) 9月1日英國領事館遊行

1001 回覆
28 Like 1 Dislike
申 請 翻 查 出 生 登 記 紀 錄 及 領 取 出 生 登 記 記 項 的 核 證 副 本
入唔到去, 話用戶眾多
究竟有幾多人入去查先會入唔到
咁其實你會建議用咩服務?我就以前工作,寄信經驗去揀,你作為專業,可以分享一下嗎?
除咗hmpo打唔通,連香港呢邊都有影響.....究竟近呢星期,送咗幾多袋郵件去英國...
個月尾寄嗰件, tracking 同掛號睇齊架,係無簽收姐
唔該哂
而家先申請副本即係未寄啦
應該嚟緊嘅一兩星期先係高潮
未申請嘅真係要快手啲喇
唔係唔知幾耐先批到
其實簽收既都有機會派錯,平信都唔一定會寄失
英國郵差點做我真係唔知,但香港本地如果要簽收或有tracking 既基本上都好安全
仲有失件處理,好些人個期望同現實有落差.....
香港梗係啦,亦感覺到個專業態度!

根據我經驗,大城市嘅速度都好迅速嘅,但有啲國家地大物博,真係有慢同失件!平郵其實失件同空郵差不多,快慢之分啫!最搞微內地,自從掛號唔派上樓,結果成日回頭甚至失件!
最搞嘢
係呀
慳多200又唔係慢好多 攞去捐咗佢仲好
當然要信得過又有錢就用番DHL
寄住副本先囉,要補先再打算,可能避咗個高峰。
個個好似你咁識諗就好了

風險自決 豐儉由人
想問佢寄番黎既郵費係咪已經比錢個陣比左同埋係DHL寄番黎
好耐無問候牙朗
E-statement唔得,06年有高登巴打試過ban左,回覆話因為無法證明封信係由銀行寄出所以唔得
其他文件就佢website寫要正本,除非佢要求副本,你可以用彩色影印+解釋信博下既,至於得唔得唔肯定
https://personal.help.royalmail.com/app/answers/detail/a_id/12556
搵到個原因啦: 由於柴油洩漏,M6高速公路昨晚在19號交叉口關閉。這導致往返英格蘭中部和西北部郵件中心的車輛和我們的國家配送中心的到達時間晚於預定時間。
地址證明確實無得搏,月結單都係正本去,近期係彈少咗,最近竟有一個case唔需要地址證明,仲批埋。其他父母/自己出生/結婚文件,用彩印接受程度都比較高,總之風險自決,豐儉由人。
咁咪回唔到水......
你對上一本BNO幾時過期? 小朋友時期?
屌佢呀,岩岩update左個reason: 昨晚我們諾里奇郵件中心的車輛存在機械故障,這意味著並非所有郵件都按計劃發送。
https://personal.help.royalmail.com/app/answers/detail/a_id/12556
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞