『薪火post』BNO續期資訊(55) 9月1日英國領事館遊行

1001 回覆
28 Like 1 Dislike
咁點搞
我呢啲死窮撚邊識專業人士

1、和你認識不少於兩年(非親屬、伴侶)

2、專業人士(現職或已退休)(於 HMPO 工作和醫生不可,除非該名醫生是朋友,以及認識了不少於兩年。換句話說,家庭醫生和長期接受同一名醫生療癒的不同)

3、指定國籍,並持有該國護照:英國國民(持有 BNO 亦可)、愛爾蘭公民、英聯邦公民、歐盟公民、美國公民。

P.S. 副簽人是英國國民(持有 BNO 亦可)或愛爾蘭公民時,申請處理速度會較快。
你入系統做一次就應該知道,應該開頭答幾條問題後,佢會話你知準備啲乜,最終課金後,會有正式指示。
睇 #9 退而求次
基本上你搵到個有效既BNO持有人 佢有正當職業都有機會過到關
但唔一定得
唔搵唔知揸外國護照朋友多!

你呢個反應,每日呢度出現幾次!根據以往嘅post,最終大部分搵到副署,並引證到第一句!
大獲了,張相片我微笑了。。。點算,改唔改到?
另外父母結婚證書提供唔到正本點算?
收到收到
岩岩開始周圍爬文
見到好似要搞咁多嘢
拋疾左
你曾經持有,就一定續到,文件嘅嘢,俾啲心機就得,對自己要有信心。
如果課咗金,咪等pe批核時,唔得會叫你up過,放心!

寫信解釋囉!
去到副簽呢part 真係煩...

雖然有識人有Bno

但你叫佢無啦啦咁同你做副簽未姐係叫佢做擔保人

佢唔幫你做又衰,幫你做佢又驚

個女友肯做,但佢無bno (做緊幼師)

1516中...
想再俾錢補多次出世紙同父母結婚證書算 廢事俾HMPO食左
攞返父母結婚證書既補領副本可唔可以淨係子女(我)去攞?
寫信解釋
好,即係照交副簽同文件先?但係副簽文件有相喎。。。
留名
有冇人試過用IR56B 副本做住址證明
睇DOC
照去啦
寄咗出去唔知要幾耐呢
其實都係要部彩色printer 落街影相 同埋搵人副簽 好快搞惦
21/8 join queue 到而家仲未approve
我第一次見呢本野
CUKC / BDTC
The passport sent in with the application form was already cancelled. Our records show you were given another passport after this passport was issued. Therefore, please send me the most recent passport for cancellation.

寄咗一本剪咗角既BNO去,
我以為係換特區護照果時剪咗角,
原來仲有一本比寄去果本更新既BNO,
但又搵唔到,點算好?
走去報失再同佢講得唔得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞