『薪火post』BNO續期資訊(55) 9月1日英國領事館遊行

1001 回覆
28 Like 1 Dislike
最好
佢地全部都無再續
佢會還
同你一樣24號寄🤟🤟🤟
我老母都有
想問last question今日寄,住址證明用hsbc e-statment引出黎得唔得,同埋父母既結婚證同媽媽既歸化證明,同埋爸爸既出世紙呢啲用彩色影印得唔得,只係怕呢啲整唔見較煩,我張出世紙就無所謂,但係影印A4要縮放又有無問題,定出去印A3,求解告
我用空郵掛號寄, 23/08係LANGLEY HWDC, United Kingdom就停左
呢本似係BDTC
Sorry 巴打遲咗回你,希望你睇到

1kg內就視乎你咩size嘅信封或袋,我同女朋友一齊寄都係0.4kg
我地唔想摺啲出世紙同其他證書,揀咗FedEx 嘅Large Pak (幾堅韌嘅袋),Priority $585, 普通都$520
如果揀普通硬卡紙造嘅信封就三舊水多啲,不過好似無咁大size,要問下

至於收件站,真係好少,係好彩我返工果到近石門果個 叫佢上網收件應該要有FedEx Acc
有有人睇post track delievered左
但係bno status 未轉received documents
人手入電腦㗎
等吓啦
照去囉,風險自決,唔得咪去俾錢攞核證副本啫。
講埋,我手機影完再睇印A4出嚟,雙面印添。
近期有機會一星期左右
睇#9
唔搵唔知揸外國護照朋友多
日日有人上嚟講同一番話,結果最終大部分引證上面一句正確!加油!
Sorry,想問呢bno寄黎屋企如果冇人會點簽收?
收到dhl msg但得個日期冇時間...
屋企唔係成日有人
點做好?有冇得叫佢放郵局我星期六朝早拎

都想匯報下
岩岩呢個月整既...
除左自己出世紙係正本
其他父母既野係副本都冇問題!
巴打等咗幾耐
收到短訊後,可以改接收時間,或去站收。
可惜真係有少部分人遺憾終生....
想間 dhl 個delivery time 係指收件個時區,定寄件個時區?
Dhl 話30號會送到黎,但我屋企得聽日有人。
如果delivery time 係指香港的,就唔駛搞去service point 拎,否則就要搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞