『薪火post』BNO續期資訊(55) 9月1日英國領事館遊行

1001 回覆
28 Like 1 Dislike
利申左先: 唔係好識 比意見only

搵translate 做certified 個法律效力我諗得律師做到

老豆老母之前大人講過冇出世紙都得 淨係比HKID copy
但人地個case係有香港出世紙 上面有established
所以.... 真係要send 左比HMPM 等佢d officer reply 先知結果
好心你地班連登仔就咪撚拎本二等護照打飛機啦

連保險~$270
原來我個status 連liverpool 都未到,剩係寫UK...
DHL 送的話會先係east midlands 再去Liverpool 唔知空郵係咪一樣
呢期真係好多人申請續期
就係呢個post,都見唔少巴絲呢幾日文件到咗但未有document received 嘅通知,我都一樣
上星期五去FedEx 寄文件,排我前面果個都係寄HMPO
真係要俾啲耐性
空郵喺去heathrow
DHL去east midlands因為佢哋有logistic center係嗰度
希望快啲到手 同埋唔好印錯
我琴日中午speedpost寄出, 好緊張呀~~
父母游水黎,無出世紙
但睇返佢地啲passport 寫左香港出世
以前啲回港證都係寫香港出世但括住no proof .

點解釋比hmpo 知無父母出世紙好?

謝謝各位大大
照直講
真係冇人信空郵掛號快過speed post
未搵到副署就交左申請,我應該等埋副署齊哂先交,定交左一轉文件先?
INT-E-FTA PEX XXXXXX 無打填到....
前者根本平靚正
我剩係俾左結婚證書正本
一齊交好啲
遲3日左右到,但慳$200左右
Report左lost,今日online申請,佢冇問我父母資料
仲只係要交以下交件+ 副署...
交咁少野,我會不會填錯,不安
有冇lost case既巴絲試過?

Joined processing queue 9:15am on 21 August 2019
一星期啦 未update status
彩影吖嘛!你話依驚到啲文件自己收到一刻,幾無謂!
錢解決到,一定唔成問題!
Bdtc
去咁佢哋個國際郵件中心先,機場附近!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞