『薪火post』BNO續期資訊(55) 9月1日英國領事館遊行

1001 回覆
28 Like 1 Dislike
上星期五approved,啱啱收到DHL sms
我想問你地唔想交正本出世紙你地解釋信會寫乜有無參考
我當時交彩色影印本俾佢,
直接approved
無,每個人總有其原因,你照直寫,嗰邊唔會為難你。
如果我講有記念價值會唔會牽強左d?
我寫信講好有紀念價值
已approve
尋晚打左勁耐終於有人聽
佢話唔洗等reference no,可以直接申請
呢度無人決定,在乎pe點睇,講真,以前曾經有人用相似理由。亦有如樓上所講,直接俾彩印而無俾解釋,風險自決啦。
咁用相似理由果個成唔成功申請
We've received your documents.

What happens next

We'll check your application and the documents you sent to us. We'll contact you if we need more information.

Track your application

一額汗😆
寄正本抑或副本,自己衡量

我同朋友兩個家庭,總共11份申請都係交彩色影印本,全部approved

如果師兄依然擔心,建議上webchat問官方答案
speedpost
唔該哂你 打算聽日或者後日拎去寄
想問下阿爸阿媽都冇晒出生證明交唔到
會唔會有問題?
我果張出世紙都貌似消失左
我都係 點解咁耐
仲係無郁過 唔知點解
寫信解釋
向HMPO舉報
passport Frand
想請教已續人士
DHL上門之前會唔會先打電話俾你?因為我好多時屋企都無人
可能唔會
我要填埋阿爺果啲
全部簡單寫 she/he is gone得唔得?
(事實黎)
she/he is past away for long time
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞