『薪火post』BNO續期資訊(55) 9月1日英國領事館遊行

1001 回覆
28 Like 1 Dislike
我張鹹菜咁摺左8摺,但我雙面彩印左,兩張照寄比佢,今日approve 左
24 號星期六寄speedpost ,啱啱今日28號有人簽收咗
岩岩果次申請唔記得寄身份證副本
佢陣係叫我email send個soft copy比佢
本身係Bno 幫人副署洗唔洗俾自己passport 影印本?
英國國籍唔洗
Thz 巴打

Joint queue 五日批
Passed away喎乜野past away
goodest english la
想問下我被分類左去First apply
填晒D野比埋錢係個check list document度佢寫住要埋
Grandparents’ documents
Send all of the following for both maternal grandparents:

full birth or adoption certificate
grandfather’s marriage certificate to your grandmother (if this applies)
And all of the following for both paternal grandparents:

full birth or adoption certificate
grandfather’s marriage certificate to your grandmother (if this applies)

但我2邊祖父母都過左身好耐..想問係咪無視佢就得?
寫信解釋
有咩比咩
21號speedpost 好想快啲寄到去
你就好 我都係23入q都未有
Thanks
唔好意思想再問 佢個list寫住話除非寫明photocopy唔係就要正本
想問自己d出世紙 或者父母d結婚證書哥d color copy 比佢得唔得架?因為之前叫屋企人幫我彩印左 同埋唔太想寄正本過去(父母驚爛哥d)
google certified true copy
想問:我唔見左張稅單又入唔到一站通叫佢重寄一份比我(第一份工個綠信封寫公司地址唔係屋企地址),咁住址證明我用銀行信+民政事務局既宣誓證明得唔得?
我都係用銀行信都批咗
萬事俱備 只欠正本
BNO網上申請完佢地有冇話幾耐要收到件? 因為未申請拿副本(我淨知90內完成所有程序)
同埋

剔第一個 仲洗唔洗圈正本副本?
出世登記編號係咪指身份證NO個行?
核數號碼係咪出世紙左下角個NO?

問太多 SORRY
BNO仲有得申請?
出世紙
我見佢咁寫所以有啲擔心佢會ban我個住址證明
1. 唔洗
2. 皇冠頭就係最左 直版就最上
3. 皇冠頭就係左下角 直版就右下
英文地址+名
睇 doc point 4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞