『薪火post』BNO續期資訊(55) 9月1日英國領事館遊行

1001 回覆
28 Like 1 Dislike
有冇巴打住青衣
幫手副簽
正常掛號都係4個工作天,剩空郵快一日添!
無人認識你兩年
空郵快過speedpost, 咁speedpost 收貴咁多嚟做乜?仲要已經過咗服務承諾期,咁都唔投訴得?
speedpost過咗承諾期係可以叫佢回水
除非戟住係custom
可以,你俾咗錢,絕對有權咁做!請便。
我都有件22號in transit, 最黎scan既地方同你一樣
回水!回水!回水!
而家係比你遲寄既人都早啲寄到wor
希望今日比到Andy啦
可以同郵局claim返錢,speedpost遲到好似可以賠返郵費
要到始終都要到架啦
如果係咁我做咩要用speedpost俾貴2百幾蚊??唔用返平郵+掛號算??
郵局話計工作天,仲有個截郵時間,過咗唔係計即日,當地有假期唔計,清關時間又唔計,香港快8個鐘.....
e-express 一起沉船揮手
19號寄
22號到HWDC
而家仲係In transit
建議空郵,平郵成個月,難捱!
係咁,返到嚟正確就可以。
而家個case係,21號(星期3)有一班人寄左,等到今日29號英國仲未有人簽收,其他人遲過我地3個工作天寄(即星期6寄),尋日28號就簽收左,睇樓上話英國當地26號(星期1)放假,即係大家都係踩中呢日假,點解星期6寄會比星期3寄早收到??
呢個服務無簽收,除咗有所謂嘅追蹤,等同普通空郵!下一個訊息叫已派遞!
我當然知道
我21號寄,即係22號起錶,25號用咗兩分鐘清關,26號uk 紅日,今日就係day5

同埋重點係,有巴打空郵21號寄,已簽收
無得解,大英帝國係咁!好起上嚟好爽手,慢起上嚟,成袋唔見咗都試過!有人試過回埋水,準備再寄時,於大約一個月時間,hmpo話收到件!
咁仲唔回水,機會嚟喇飛雲!
小弟真郵差,當然知道啦
請問如果唔係一齊申請, 可唔可以同其他人一齊寄?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞