『薪火post』BNO續期資訊(55) 9月1日英國領事館遊行

1001 回覆
28 Like 1 Dislike
寫信,個原因照直寫,唔需要複雜,因此你實際係續證,唔係真正新申請,父母資料文件實際作用唔大。
有時候係,其實唔掛號直寄空郵仲快,信唔信?

有時候,郵寄係靠經驗,當然風險自決啦!
一次過,你有90日時間。
咁人哋咪分唔到件囉!唔緊要最多份件俾人Fxxk啫!
照跟指示,無需要質疑佢,再有需要會搵你補!
有同事一樣無填但兩日就轉左RECEIVED...
但有啲人真係試過兩星期,總之用得平嘢,心裡有個底,而且做定兩手準備,最緊要裡面唔係正本出世紙之類,咁就安心俾佢上路了

風險自決 豐儉由人
我都係咁,要求交極少文件
姐係唔合格整bno?
正常一日囉,唔緊要佢哋咪花啲時間拆件睇囉,一路睇一路.......fish & chips
你不如用sar大法先!因為你你中身分證大法!但你個故事懷疑真係入過英籍,而本護照可能係bdtc!而可能之後無去登記過一本bno。我推測啫,你sar佢會清楚晒,希望我估錯,記得上嚟報告結果。
唔中身分證大法
咁你批左未?
過幾日有消息再報告
你入系統申請,一路會帶住你,如果需要入父母資料之類,該板面有位俾你撳入去解釋。
聞說sar有機會成個月,依家又咁多人搞續證。
有冇人最近有用SAR email 問過野?
係咪真係要一個月先覆
香港獨立
BNO平權
天滅支共
光復香港
時代革命
五大訴求
缺一不可
有張 "certificate of registration as a british dependent territories citizen" 有無用?
(有BNO, 伙&BDTC PASSPORT)
第一次交申請, 填老母老豆名時, 下面有個位摺埋左個欄
好似係"explanation of xxx you cannot provide these details" 咁上下
比左就無...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞