[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(86)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
wm1z 冇得用moov
sp2000 我負擔唔到
實不相瞞我而家仲未有player
我買se100其實都唔係為左moov
始終都係聽自己歌好
你有冇咩心水而家 sp1000m囉 而家13500$仲送cd ripper
未有機你都狗衝左a18t 唔洗諗咁多
比多3萬出黎搞掂嫁啦 機連埋線
唔用返咁上下既player 點對得住對a18t
其實諗住用手機聽住先 然後慢慢儲錢買player買升級線
其實如果冇其他特別好嘅我都諗住揀sp1000m架喇
手機會聽壞對耳
想問下IM03 升高一級有咩款式推介?budget ~5k,雜食,主要聽開JJ 呢類男歌手

定係再添d 7k5換M9?呢家用緊iphone 推,遲d 都想換player,可能等fiio M11 pro
換m9既話 手機唔好諗 m9都難推
想問下 M9 同仙女座路線係唔係唔同?仙女座聽女聲多? thanks
冇計啦 不過佢得9ohm 阻抗 之前會展又試過都唔係話推唔喐,咁就唯有聽住先囉
唯有之後努力儲錢
索尼大法等緊你
金磚加m9 有加成
我都知自己大洗 又多嗜好
而家我都返緊兩份 唔係搞唔撚掂
但機一定要買左先
我諗我點都盡快買咗部sp1000m先 然後先買升級線
我反而好奇同驚如果我暫時(起碼半年)用手機聽 會唔會聽壞隻耳機
未有呢個budget 同坑度 換貴player
我最初都會好似你咁諗 但如果而家我再換player
我會一步到位算 唔想再煩 我而家都唔算一步到位 所以都心郁想再換
咁又唔會 不過好浪費對18t
發揮唔哂實力
未買到player嘅呢段時間我諗唯有多啲用電腦聽囉
應該會好啲啩
冇信用卡咩分期咪可以擁有
其實我仲讀緊書
返暑期工 用咗兩個月糧嚟買
讀書我耳機都冇rich
我都冇㗎 但為咗想買自己嘅嘢 唯有用放假嘅時間打工囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞