[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(86)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
Listening 因為修飾d位同埋多d低音 但女團fitear好d
咁334定335好?
334 or 334sr
thx, 搵日去試,有冇線推介
我334sr用原裝線 just ear用alo gold 16
原裝有冇4.4
有 但我嗰條自己改L頭
點解改?
佢原本ofc4.4 無貨 而且得直頭
補充返just ear 原裝線轉唔到4.4 要留多D錢買線

不過我近排係拎just ear 聽女團
自己有條油浸同crystal cable, 點解要用just ear, 同埋係邊隻。

btw 24單好正
油浸夾just ear 其實係聲幾好補低頻又加強中頻感情特別係聽慢歌女聲但配戴感同外觀唔係太好睇
crystal夾就人聲線條好出 但聽女團特別係快歌就唔夠爽快 可能因為just ear天生低頻量係唔多

我個隻係listening 之於點解用just ear 因為原本用開334SR 聽女團 諗住轉下just ear聽 點知又唔差
咁你overall會覺得我買邊隻耳機好啲
咁你有咩DAP?
黑磚
本身就z1r e5000
黑磚夾兩隻都好聽 真係幾難取捨。
鍾意大音場 分析力高D 多D高音細節位就just ear
包圍感強D 低頻量多D 人聲近D 節奏感好D就 fitear

另外 just ear會易D比線同DAP改變音色 而fitear 本身自己性格強烈D 難D有轉變

雖然兩隻機都係比較柔既調音兩隻表達方式真係唔同 真係要自己試完 先知自己鍾意D咩
要有串流既機有無推薦
唔該曬,用緊z1r音場夠曬,應該會買fitear,不過都會去試先
AK
Z1r同just ear 跟本兩回事 雖然sony話調音方向同listening 一樣 但just ear先係跟sony傳統調音做法既整出黎既機
唔通要買曬三對
睇你係咪sony fansboy囉
wireless已經買咗mtw, 失格
不過你買得z1r 都有機會唔鍾意sony傳統聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞