[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(86)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
唔好等啦聽日去灣仔letsgo試啦 一次過買哂線同機
你好有做sales嘅潛質喎Ching
sales 話es3 要用player ...
你點知佢唔係有分成收
其實你係唔係letsgo sales
唔係 純粹自己呢個月洗左幾皮
想推多條友落抗
你放心啦
我都已經洗濕咗個頭,唔會買完對耳機就咁算數
實落埋去,係睇下幾時啫
想問下有咩bluetooth 2 pin 線推介
sd2同es3相比點樣?
我用左z1r幾個月
個人就覺得無大家講到咁難推....
N6ii high gain我覺得有少少過火tim
不過每個人鍾意嘅聲都唔同, 可能有d人會鐘意佢推唔足嘅聲都唔奇呢
而事實又真係配佢嘅人都係以金磚為主
金磚開埋high gain都推唔好隻Z1R係Sony shop聽過,音場打唔開+低音唔出
巴打你而家用緊咩聽z1r
來來回回我依家都係用番n6一代
試過kann cube同sp1000
理論上kann cube應該推力好好多
但實際上個人聽感sp1000係比較有感覺
我用緊SP1000+amp推相比SP1000直推中頻實淨左/低音力水好左我都有試過用Kann cube推,聲音都叫飽滿有力,啲低音pan pan聲
BTW 我有fd買左cube, 佢話夾綠仙幾好聽

係好撚好聽唔介意有底噪嘅話
我當初就係1000m同kann cube之間揀 最後因為鍾意kann cube啲聲所以買左

但真係好大部 要諗清楚 你預左帶出街唔會放褲袋 放得入都會唔舒服
我就算帶出街都係搭巴士先拎出嚟聽

當然如果你覺得1000m好聽啲就更加唔使諗kann cube了
都正常
amp 其實即係加咗擴

1000amp high gain Balance 有 10 Vrms
2000 Balance 係 6 Vrms
1000 Balance 係 3.9 Vrms

表面數據上 2000 相對市面其他旗艦DAP 其實已經大力咗好多
Balance 32Ω 有過千 mW (按公式計)
好想入 Inear 隻PMX
覺得好聽
幾時會有折
有冇巴打用緊polaris II?定係直接入仙女座好但我好少聽女聲,聽男人多
唔係線 FOSTEX PM2
我諗巴打搞錯左
我其實係想買條藍牙線俾我隻ES3
想升級線 想問星際邊間造功較好 比較推薦?
同埋lightning to3.5mm 係咪買埋apple原裝其實都夠?
唔該晒巴打
你諗成點

1000m定kann?
你仲急過我
等我去試埋兩部機 睇下我鍾意邊部先啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞