[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(86)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
e-earphone依家有個咩secret sale cable祭
有ac嘅巴打可以入去睇睇
去到日本時間聽朝11點(香港時間10點)
但冇得直送要搵代運
想買耳headphone for acg,交響樂等
budget 7000 or below
各位有咩推介?
有冇邊條係低頻啱啱好唔太多 又可以加闊音場同加高音、分離度?
直接去試仲實際
HD700
Amiron Home
AH-D7200
用開 Apple Music
如果買dap係咪就一定要自己揾copy落部機到
冇得用返apple music?
新手想問耳機線太長可以點搞
我平時亂咁放落褲袋 然後前幾日條線虧左(得返一個聲道
之後我換左條線 點樣避免悲劇再次發生
唔好亂咁放落褲袋
exactly想講一樣嘅嘢
U12t 要換線先發揮得好
Z1r 原線就好完美

但其實兩者都有d似,我都有諗過,最後入左z1r
鐘意圈既低頻多d
兩年前買既N3AP跌左入洗衣機 用慣左唔掛耳了 用手機聽歌
想買返個唔掛耳既 2000 budget 手足們有咩推介
E4000
我想問Fender Ten 3 依啲耳機可唔可以係電腦用,同埋會唔會傷到個耳機架
有睇到 見E5000好似都幾靚 聽開日文歌 有快有慢有男有女
E4000同E5000 有咩分別?
E5000好難推,唔係用DAP就唔好買
有無巴打用緊n6ii
今日去試左
仆街了

我想買金磚
好似樓上師兄咁講,有budget試多幾部先啦,都唔爭在個少少時間
結果我尋日落去星際試,試左國磚,黑磚同金磚.....
就直接決定狗衝 z1r 同金磦
加入索尼大法,不過代價呢一年都要食樹皮

不過而家又諗緊買sony 個package
定係金磚買二手 z1r就買新嘅 中間爭四千
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞