有冇好熟經濟既巴絲打可以分析下美國點解可以屌打支共,定其實都係5 5波

367 回覆
13 Like 64 Dislike
支那以為自己係桐人可以打死gm
發完夢未,三毛
佢應該無諗過中國廠家本新都會帶曬技術同資金去其他國家開廠 當年香港廠一野搬曬返大陸,大陸個時咪又係咩都未ready,最後咪照樣變世界工廠。 根本有錢有技術要build up返一d都唔難
有地種野都冇用
水源,泥土都已經污染哂
強國種o既野真係你食埋我o個份
支那sure win
睇個勢侵侵想係下年大選前打殘中共
咁不如大家再異想天開一下: 中共要鬥到底不惜鎖國, 真係要將人口短期(唔超過5年)內減到11億的規模果陣. 佢會點樣去"淘汰"養唔起的3億人?
當然想支共仆街
但無可否認係支那個底真係厚
一大班奴隸為支共做牛做馬
暫時真係55波
係囉我都唔知點解你咁多負皮而且一直無人屌撚柒佢
凍左理論上無錢打仗喎
支國完全補給唔到
金融戰有起色銀行開始缺水。

—》...滙豐加入「高息搶定期存款」。該行指由今日起,調高港元定期年息,最高有2.4厘,並稱因應近日市場利率變動而作出調整。

該行指,以新資金1萬元,滙豐尚玉客戶開立6個月定存,年息由2.1厘,上調0.3厘,至2.4厘;開立3個月則由2.1厘,.......不過,該行同時「調低美元定期存款利息」,滙豐尚玉客戶開立3個月定期,年利率由2.2厘,減至2.1厘,開立18個月則降0.2厘,至1.8厘;其他滙豐戶口,......
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞