有冇好熟經濟既巴絲打可以分析下美國點解可以屌打支共,定其實都係5 5波

367 回覆
13 Like 64 Dislike
今次真係全靠刁仔
中國仍然靠房地產支持成個國家
貶值空間有限
靠樓市發展係主要死因
千古一帝
似實力本位多D
中國人仲有樹皮食都唔會反抗
冇用果啲咪當燃料燒左佢
但可惜中國人已進入過互聯網同試過物質享受
番唔到轉頭
支那個泡沫本來係2015年就要爆,而家仲唔肯爆
一爆就永不翻身都似
依家最重點其實係中共既海外資產
個度唔知會點處理
貨幣強弱已顯示一切
軍本位

呢個term已經係最好既形容詞
人地支軍隊真係可以去到地球所有地方

人地都叫有合約精神,你見美債咁多人投資就知
美國一聲令下, 所有錢即時可以凍結
美國fatfat
「唔信美金都信美軍」咪當呢句講笑
走佬果陣帶住美金, 個個國家都收
點屈機法
其實係猶太佬設計出黎

仲有銀行將錢借出去,股票,債卷,保險通通都係猶太人設計出黎

支那竟然唔識死走去同美國打貿易戰同之後金融戰
本來筆錢就係屬於美國

過去咁多年年年送5000億美元畀支那真係cls

養大條大紅龍侵害世界
既然食過哂
咁支那人係咪對核幅射已經免疫左(頂唔住既都死哂,留番14億有抗體既人)

唔怪得一直話唔怕打,原來收埋張底牌
出手真係遲左
好彩對家有個白痴

出年支那就開始斷水
GDP 3頭馬車
內需不嬲都冇, 投資都比支國玩到爛晒, 連外匯收入都冇埋就GG
錯啦最大底牌係
除左食草
佢地仲可以結構性 降低失業率

文化大革命 二三百萬失業率
話返哂去食草跟住過返野人生活
跟住唔見幾千萬人
美國牌系最大嘅消費國, 中國系世界工廠, 所以美國始終係中國嘅老闆。 今年 中美貿易戰, 好多中國既生產訂單已經移去東南亞國家。 中國經濟其實好脆弱, 領導於是好緊張要維穩。
如果 貿易戰再持續, 中國有些工廠會關閉,失業率就會好快上升。 所有經濟都有泡沫, 當失業率升, 經濟搵唔到動力, 泡沫就會爆破。
中國想藉一帶一路,同埋科技發展去帶動佢嘅經濟, 美國 同西方國家感到好大威脅,而家釘緊呢一部分, 呢方面嘅角力會有好多變數 ,有待觀察誰勝誰負。
今次殺完都冇用
美國唔會再信你
向松祚講支那經濟實際係負增長
中國有信用過咩

中國開始係靠香港開始
先可以做中轉站出到世界
先富一堆人 人地一開始係信香港人
唔係中國人
中國家陣仲商業鎖國 跟本無開放過
越南今年開始係唔夠單呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞