[另類][風水]中共係咪爆左條龍脈 3

1001 回覆
112 Like 6 Dislike
神秘之夜有講係,北帝係可以破蛇陣。
因為傳說北帝降魔伏妖,腳踏龜蛇
以前都有占卜撚上水, 今次無嘅
咁講法其實係咪順其自然就得
我地做咩/唔做咩都改變唔到結果
白頭變作赤頭人

白頭=白頭佬?
赤頭=紅底梁?
【佛教徒召集】想搞個護港共修團!
https://lih.kg/1554013
梗係唔係,如果心念為善,善既業力先會導向你所想

積惡業就
咁又係 自己作都唔難
稱紅東土日已終都未出現
Youtube 有呀
全部97後作品?
突然諗起
孫中山字 帝象
wiki:寓意親人希冀其受到民間信仰及道教中「北帝」護佑,但後來孫中山青年時曾信基督教,當時極端排斥中華民間信仰與道教等信仰,曾於「北帝」廟內破壞神像

孫中山夠薑破壞北帝廟,又叫帝象,而且佢辛亥革命成功個陣拜過朱元璋,話自己恢復大明,而明朝護國神就係北帝——會唔會孫中山其實係北帝下凡?所以中山公園先要搞死佢尊像。
可以係孫中山像下面貼張北帝像?正對蛇頭方向
而且北帝又係戰神 武神 水神 護國神 顏色屬於黑色
又可以鎮蛇妖
簡直勇武派之護法神
下次宗教集會 可以用北帝像
黑袍瑪哈嘎拉先係
中國神明應該大部份都係藍絲
佢一邊踩住隻龜係會展一邊踩住條蛇就係嗰條 隧道口 又或者港珠澳都可以

所以個節目嘅高人 都建議喺兩個位置中間做一個 北帝嘅神像
你個個係頻道黎
咩節目?邊度有得睇?
咁又難講 台灣咩神都有 民進黨都照拜
我都諗過大黑天 不過應該冇乜人識
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞