(長文轉載)我眼中大陆目前的真实现状(可能比你们想的还糟糕)

626 回覆
1399 Like 10 Dislike
睇得好辛苦 但都睇哂
殘體真係...
由得佢哋啦
生番鍾意食人肉咪由佢
竟然仲有人清醒
所以話共產黨唔收皮
中國冇得救
古羅馬教廷好

納粹德意志好

中國共產黨好

歷史對平民嚟講從來都冇任何教育意義
人嘅意識一旦畀人由細灌輸錯誤嘅觀念
要將佢地嘅價值觀扭轉,簡直難過登天
只要當權者懂得操縱民心,控制價值觀
嗰一個政權就會擁有最大批嘅喪屍軍團
黨國呢個concpet係佢地潛意識裡面紮根
雖然口裡說不 但身體很誠實
本身人品價值觀都叫正常啦
一攞國旗 就戰神上身 覺得自己咩都啱
好文
[正體版]我眼中大陸目前的真實現狀(可能比你們想的還糟糕)
https://lih.kg/1479940
True af
入黨建黨果道幾有道理 大家慣左一個黨就係默認左一個黨
但佢同時指出90-00後反而好撚紅
不過睇澳洲班撚樣就知 自由社會讀書都可以唔用google睇下呢個世界 睇下共慘黨
輸出革命都係少d幻想
好高汁
那年那兔那些事

貼吧曾經有個叫納年納兔嘅反主旋律貼吧,講啲嘢同1樓嘅相似,都係笑啲小粉紅同起佢地底,最後被中共取締咗
講真依個大陸手足比好多香港人仲清醒
完全同我諗既一樣

但我覺得依種沙文主義最後會害死返自己

當最後發現自己係比政權犧牲既棋子(好似樂伽事件/貿易戰挨貴生活用品)

我到死嗰刻諗起佢地既嘴臉都會笑
萬巴
屌岩啊。中共最成功既就係佢既洗腦教育呀屌。
仲明日香港 太樂觀了
有冇正體字
睇得好辛苦
所以一直都唔明佢地點解會覺得共產黨等於中國,好撚on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞