(長文轉載)我眼中大陆目前的真实现状(可能比你们想的还糟糕)

626 回覆
1399 Like 10 Dislike
大陸人唔係信自己係識自主研發
佢響大陸咁幸褔要一世守國,永遠唔好離開中國
612 721 811
喺外國嘅一班通常係既得利益者,隨時比國內d五毛更紅
絲打唔好咁,作者係大陸都係極少數,上面有好多好多小粉紅,佢地打住「愛國無罪」既旗號去謾罵人,講野難聽過藍絲100倍
其實而家再眾籌登報作用真係唔大,因為全世紀已經注目緊
反而大陸全面禁運緊物資...拿拿聲用手上既資源計劃下點樣準備物資裝備仲好
佢地而家仲不斷討論緊一個平行世界嘅五大訴求
啲語氣仲要鳩鳩屎屎咁,以為自己睇得好透

中國網站慎入
https://www.zhihu.com/question/340670848
岩,唔好迷信民主中國
不過你要同大陸人輸出革命就另計
啱呀

攬炒團隊一定要比credit

但依家侵侵已經出聲

就睇佢地點搞

大陸呢條線先至係救港救台嘅關鍵!
好恐怖 第二個北韓
因為大陸人係口腔期生物,有飯食咩都可以compromised
雖然佢係俾到料
但有冇人覺得睇大陸人啲文章睇到好辛苦
將呢種極端情緒推向高峰先有解脫
同清末殺洋鬼子咁一樣
但核戰時代打仗已經無意義
最好都係經濟戰 貿易打壓 限出入境 凍結資產咁
但支爆後先係大問題 前蘇聯解體後 都係有個俄羅斯係到
13億人思想上只會追求第二個極權復仇
年輕人的台灣人好多都明
只系老一輩 年齡層同香港藍絲相若
自行想投河自盡
我想講佢地依家連班愛國藍絲都屌鳩埋,話佢地依家先出聲,擺明係暗地裏撐港獨

其實佢地根本冇當過香港人係中國人一份子,藍絲幾愛國都係外人
北韓都冇咁恐怖
北韓將人困係自己國家
中國將呢批人輸出世界
好撚長
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞