[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰V集中討論區(6)

1002 回覆
5 Like 0 Dislike
戰艦好用度點排?

大和號>>>撫子>真龍>>拉妖>>>>林友德>>>>>泰莎>>>>>>>>>>00/新阿伽瑪

呀咖瑪有米加粒子炮
00 艦除左維修同多精神唔知想點

00艦開三紅加速做運輸艦其實都冇乜問題,前提係你敢將隻薄甲低攻艦放得咁前,而且同前面堆怪物比差距好大
戰艦好用度點排?

大和>>>>>>撫子>>真龍>>>>其他

agger

我覺得大和同撫子個距離無撫子同真龍咁多
撫子同琉璃好撚好用
一周目入到if都揀左normal end
二周先玩if
35關用哂精神之下總算開到SR
利申:全5改
戰艦好用度點排?

大和號>>>撫子>真龍>>拉妖>>>>林友德>>>>>泰莎>>>>>>>>>>00/新阿伽瑪

泰沙係地球成日係海點好樣
戰艦好用度點排?

agger

撫子同琉璃好撚好用

主因係大和號完全自給自足,除左波動炮真係好遲先有
撫子仲有做電池的作用所以比真龍又高一級
再問
高達系列點排?

00q/寶少zz>>捷度zz>>>>>>>>之後懶得排
戰艦好用度點排?

agger

撫子同琉璃好撚好用

撫子真係幾勁…
只係無P武依度輸,但5改之後EN好好洗
9開炮都得
再問
高達系列點排?

加美尤尾段先加入仲要部ZETA咁廢點玩
戰艦好用度點排?

agger

撫子同琉璃好撚好用

撫子真係幾勁…
9開炮都得

最重要係琉璃好正琉璃好正琉璃好正太太好正琉璃好正琉璃好正琉璃好正
再問
高達系列點排?

對我黎講加美尤今集係合格線,廢過加美尤zeta基本上就係廢機
不過zeta都叫有宇s,比起某d高達
我去到34得11個ace,d人頭太唔平均點算

我同你一樣,但ACE仲小過你
明明第1位小綠都係86擊墜

依定36,得11ace 第一名主角有235擊墜 我諗入唔到if

依定36,得11ace 第一名主角有235擊墜 我諗入唔到if

你地玩O掣GAME架?
dum 主角出去反反反?

你地玩O掣GAME架?

重心養成
所以我覺得我會升爆一部高達,比其他人渣黎升擊墜
戰艦好用度點排?

agger

撫子同琉璃好撚好用

撫子真係幾勁…
9開炮都得

最重要係琉璃好正琉璃好正琉璃好正太太好正琉璃好正琉璃好正琉璃好正

我隻琉璃一turn回差唔多50sp,9放招32消耗祝福,好好用喎 又睇得又打得
再問
高達系列點排?

對我黎講加美尤今集係合格線,廢過加美尤zeta基本上就係廢機

Zeta 都叫廢 咪玩啦

唔明你係咁黑xi 做乜鳩

你地玩O掣GAME架?

重心養成
所以我覺得我會升爆一部高達,比其他人渣黎升擊墜

隻主角又遠又行得快又大力,我都唔想 第36話暫時最勁嗰招,乜都唔用都打到萬七
戰艦好用度點排?

呀咖瑪有米加粒子炮
00 艦除左維修同多精神唔知想點

00艦開三紅加速做運輸艦其實都冇乜問題,前提係你敢將隻薄甲低攻艦放得咁前,而且同前面堆怪物比差距好大

明明有鐵壁,基本上5改上前淨防禦已經冇可能死
戰艦好用度點排?

agger

撫子同琉璃好撚好用

撫子真係幾勁…
9開炮都得

我隻琉璃一turn回差唔多50sp,9放招32消耗祝福,好好用喎 又睇得又打得

我個琉璃都學晒D防技,SP技,推佢出去係咁用7EN重力波炮
終於打到if最終話
係咪清完一開場班蛋散就25隻boss爆出黎?
再問
高達系列點排?

Zeta 都叫廢 咪玩啦

唔明你係咁黑xi 做乜鳩

用家問題
終於打到if最終話
係咪清完一開場班蛋散就25隻boss爆出黎?

高達戰隊
第50話打到頭都痛埋
又拎唔到新自護
同埋IF 路線選項幾時出現?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞