[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰V集中討論區(6)

1002 回覆
5 Like 0 Dislike

一周目D錢已經多到用唔晒

遲D會換真三一 會繼承改造

同埋鐵也都好撚廢, 一開始係得隻大和號一個打撚哂

主角都唔錯 但我近排玩完z2覺得呢個主角好廢

Z2 難度最低 但係男主個角色好正
欠債男同 CDS 好好笑

欠債男係z系列最有趣果個主角

今集大波妹, 但Z有淫賤女教師, 又有被人強姦

強姦淫賤大波女教師

求詳細
https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?bsn=00430&page=&snA=42029&last=

原來怪錯翻譯員

英文版SR翻譯都係錯係同一地方

遮係翻譯既時候文本俾左個舊版,開發方後來改左SR條件無話返比翻譯聽啦

但佢quote英文真龍個版好似冇錯?

OK,咁遮係中文翻譯校對點都係衰dd

不過我睇左幾段英文翻譯片,返得都幾生硬下

只可以講係各有各衰

明明OG果陣除左譯名有D問題,整體都算ok
但GGEN同V就譯錯位
岩岩打到39關
部ZERO會唔會太型 好熱血
岩岩打到39關

裝個重力波天線
甲兒學埋full counter就可以無雙
二周目三0 39關5回合過關
打到嘔泡

0埋parts gum癲?
終於打完2周目 , 玩埋IF 路線 , 兩個結局最後交代各人去向都有些少唔同, 值得爆兩次
二周目三0 39關5回合過關
打到嘔泡

0埋parts gum癲?

二周目gace+工廠每關一開始就2exc,sp初始量又多,玩落應該比一周目雙0易d
終於打完2周目 , 玩埋IF 路線 , 兩個結局最後交代各人去向都有些少唔同, 值得爆兩次

點知自己係咪if路線
啲對話無留心撳 唔知有無入咗

點知自己係咪if路線
啲對話無留心撳 唔知有無入咗

如果滿足條件 , 打完49話之後林友德 同 大和號艦長 會有對話選項, 上面係IF , 下面係普通

IF最終話 最後個十幾隻野 打到精神無哂 打唔贏

IF最終話 最後個十幾隻野 打到精神無哂 打唔贏

頭個兩三隻係難打 , 之後觸發劇情 有得用波動炮會輕鬆好多
lm
一周目完
都幾難打
拎唔到新自護有d失望
依家開始二周目
打算將隻大鐵牛升到最好打
指揮L4 點升? 就咁升lv?
依家開始二周目
打算將隻大鐵牛升到最好打

岩岩打到39關

裝個重力波天線

重力波天線係咩嚟?
係咪嗰個咩可以接收重力波光線個part?
唔知有乜用

full counter又係乜
岩岩打到39關

裝個重力波天線

重力波天線係咩嚟?
唔知有乜用

裝左天線 只要撫子在場 就每round都會回滿en
full conuter我估係完美反擊 駕駛員技黎
利申新手鳩估
岩岩打到39關

裝個重力波天線

又型又勁
岩岩打到39關

裝個重力波天線

重力波天線係咩嚟?
唔知有乜用

利申新手鳩估

full counter係人地打你會變左你出招先
岩岩打到39關

裝個重力波天線

重力波天線係咩嚟?
唔知有乜用

利申新手鳩估

原來咁正架
玩到40話一路都唔知
岩岩打到39關

裝個重力波天線

重力波天線係咩嚟?
唔知有乜用

利申新手鳩估

原來咁正架
玩到40話一路都唔知

我而家先玩到14
岩岩打到39關

裝個重力波天線

重力波天線係咩嚟?
唔知有乜用

利申新手鳩估

原來咁正架
玩到40話一路都唔知

我而家先玩到14

前面d關短~~好快就搞掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞