[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰V集中討論區(6)

1002 回覆
5 Like 0 Dislike
頂,31話個SR要一野打爆1萬血,但想拎隱藏機又要用巴垃圾打爆,差2千血

睇黎要裝番啲加攻擊力既PARTS畀佢先...
今集主角完全係路人

我改咗男主角個名叫傻鳩
勁又唔夠勁
廢又廢唔晒
岩岩打完男主一週目
feel到個劇本想話俾玩家知一件事:

如果你柒到俾身邊所有女性視為公害但又渴望戀愛
電子軟體係你唯一選擇

點解救返千歲後唔俾我揀千歲
今集一開始隻黑三一咁撚廢既

改唔改好

遲D會換真三一 會繼承改造

同埋鐵也都好撚廢, 一開始係得隻大和號一個打撚哂

安琪捷度明人夠打到初號機同甲兒join啦
今集一開始隻黑三一咁撚廢既

改唔改好

遲D會換真三一 會繼承改造

同埋鐵也都好撚廢, 一開始係得隻大和號一個打撚哂

安琪捷度明人夠打到初號機同甲兒join啦

主角仲高輸出過水樹同明人
龍馬其實ACE左都幾高輸出,反而泰坦3後期比人搶哂風頭
不過初中期打boss主力
馬沙係咪完全冇得出場
D效果cut in會cut走左hit and run
終於打完2周目 , 玩埋IF 路線 , 兩個結局最後交代各人去向都有些少唔同, 值得爆兩次

IF最終話 最後個十幾隻野 打到精神無哂 打唔贏

頭個兩三隻係難打 , 之後觸發劇情 有得用波動炮會輕鬆好多

新自護set好位
可以剩係用招map掃低晒範圍內啲boss( 唔駛用exc再動)

掃完就出event. 大和號用魂 波動炮
打完boss就會剩番6千幾hp

可以搵機埋尾

原來係咁 後期我明明裝咗hit and away比剎那出大技
點知佢次次出完之後都冇得比我揀移動

泰坦3大技可以減裝甲 去到後期都幾實用

係 第一野一定比泰坦3打一野先

原來係咁 後期我明明裝咗hit and away比剎那出大技
點知佢次次出完之後都冇得比我揀移動

本身預好左
打完冇啦啦咩魔神力 咩ntd cut走左
大和幾時有波動炮
大和幾時有波動炮

得2關
因為太勁
大和幾時有波動炮

得2關
因為太勁

係得半話用

最終話唔係if線直頭無得用,好似係

睇下劇情其實都理解到點解要封印

同珍寶三一齊大力到
頂,31話個SR要一野打爆1萬血,但想拎隱藏機又要用巴垃圾打爆,差2千血

拎完sr果次先要用巴垃圾/不孝子打爆

拎sr前用佢2個打爆係唔計入拎隱藏機條件好似係

利申中左伏
大和幾時有波動炮

得2關
因為太勁

係得半話用

最終話唔係if線直頭無得用,好似係

睇下劇情其實都理解到點解要封印

同gx個微波炮一樣力水既

利申中左伏

果關如果用敗家仔打會加新招同回血 同直接用敗家仔打爆有新招但無回血有無分別
癡線 45話去到49話之後關關clear左都有halo買
癡線 45話去到49話之後關關clear左都有halo買

利申中左伏

果關如果用敗家仔打會加新招同回血 同直接用敗家仔打爆有新招但無回血有無分別

新招唔係打penelope拎架咩
安潔擊墜過60
用司令打爆喜多村
司令都要死
安潔擊墜過60
用司令打爆喜多村
司令都要死

有冇用田村/石原打爆小倉唯?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞