[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰V集中討論區(6)

1002 回覆
5 Like 0 Dislike
13號機係咪39話前初號要ace?
去到39話先ace得唔得

唔洗ACE,初號機打爆39話2隻使徒

唔該巴打

我打爆左一隻都入到
1周目就0改武都玩到300回合左右
2周目10改武個陣玩到48先用左200多小小
我仲係開頭幾話, 發現隻兇鳥招地圖炮幾好用, 有冇人換乘小綠黎刷幸運

btw, 西布頓好勁, 架F91改唔改好

f91終極垃圾

agger

好似改咗部F91嘅話
後期西布頓揸嘅X1會繼承改造

係會繼承,即係買一送一,所以我改滿左
後來俾左尊尼渣
我仲係開頭幾話, 發現隻兇鳥招地圖炮幾好用, 有冇人換乘小綠黎刷幸運

btw, 西布頓好勁, 架F91改唔改好

f91終極垃圾

agger

好似改咗部F91嘅話
後期西布頓揸嘅X1會繼承改造

係會繼承,即係買一送一,所以我改滿左
後來俾左尊尼渣

冇愛既買一送一都唔要啦
其實個錢關會唔會係呢一輪通算用左唔知幾多錢先入到
有無玩0改嘅巴打入到
其實個錢關會唔會係呢一輪通算用左唔知幾多錢先入到
有無玩0改嘅巴打入到

打到50 話, 0改武器, 機體全5改
出番北辰六人眾真係得啖笑
唔用精神都一下ko

泰莎呀哥用真三一扣成7千

點解咁勁,0改打到咁後 我出左幾隻有改武器打39zero都覺得好難打。0改係唔係淨用初號機打死隻zero,因為其它機我有5改武都打佢唔入

0改武器打zero都易到喊喎

萬丈一腳打1萬5,轟格殊一劍1萬1,皇帝G一劍又1萬1,

真三一一個波打埋去已經2萬5,zero咁就收皮

我琴日打每隻扣都唔多過5千 靠覺醒初號機同皇帝打,好左都拎到sr
你地會點用覺醒初同ZERO? 掉佢2個上前又要等敵方郁完我先可以手動變身

但期間未變身隻初又秒唔到對面

都係搵真實系扣完先用超級系埋尾

覺醒初等尾刀, 魔神z就裝個每回合回滿en parts丟上去鐵壁反擊,下一round 即刻滿返en同變zero

zero我直頭一開波就緊急入艦 開勇氣 即變zero衝上去集火

艦用勇氣part,入面d機都會加到咩
真三一5改得2000甲,唔落parts堅易爆
真三一5改得2000甲,唔落parts堅易爆

底力9+guard,弁慶又有鐵壁,有咩好驚
第一隻玩過好難玩最記得啲cut in係用返特攝片入面嘅畫面
第二隻唔識
第三隻又係正,最搞笑係部機有兩種攻擊同埋大絕,真三一嘅強攻擊係stoner sunshine, 硬直大到死好難用,同埋真三一嗰關係打恐龍帝國

ps3 有隻超人果d. 好想玩
細個超中意,可惜冇ps3

睇過gameplay有啲似g gen

呢隻 我覺得幾好玩
前提係你要係超人 拉打 高達三樣都好鍾意 玩果陣投入度會大增

好奇一問係咪無咗設計 開發 捕獲啲選項
同埋啲可以用嘅角色得封面嗰堆 無得揀啲壞人用?

有一堆隱藏人物但冇一個係壞人
其實我當佢好似機戰咁玩 唔太似g gen
因為可以裝強化parts同有精神指令
人物升lv可以學新精神同武器
另外可以升武器rank rank越高就越高傷

咁又真係幾似機戰
Btw巴打細個有無玩過呢隻?

又係眼鏡廠出

年資唔夠深

我反而細個有玩過呢兩隻
一隻係得真實系嘅機戰
一隻係揸住部機玩第三身射擊

呢兩隻老翻我都有 不過玩唔到

第二隻唔識
第三隻又係正,最搞笑係部機有兩種攻擊同埋大絕,真三一嘅強攻擊係stoner sunshine, 硬直大到死好難用,同埋真三一嗰關係打恐龍帝國

quote 唔到
後期每一關完左都買到哈囉同+200攻parts
正到

呢隻 我覺得幾好玩
前提係你要係超人 拉打 高達三樣都好鍾意 玩果陣投入度會大增

好奇一問係咪無咗設計 開發 捕獲啲選項
同埋啲可以用嘅角色得封面嗰堆 無得揀啲壞人用?

有一堆隱藏人物但冇一個係壞人
其實我當佢好似機戰咁玩 唔太似g gen
因為可以裝強化parts同有精神指令
人物升lv可以學新精神同武器
另外可以升武器rank rank越高就越高傷

咁又真係幾似機戰
Btw巴打細個有無玩過呢隻?

又係眼鏡廠出

年資唔夠深

我反而細個有玩過呢兩隻
一隻係得真實系嘅機戰
一隻係揸住部機玩第三身射擊

呢兩隻老翻我都有 不過玩唔到

第二隻唔識

quote 唔到

每關都係打番果套作品嘅敵人
Stoner Sunshine儲勁耐
正到

點解你會係到
追post見到有人講英雄戰記, 細個有玩, 最初action game黎,好似係紅白機年代添, ultra man, 拉打, gundam是但揀一隻, 食item強化會rx78-->zeta(中間呢級唔肯定係邊部) -->nu咁升, 亦有有item係横方轉gundam -->拉打咁

超任有集係躲避球, 有集係rpg, rpg呢集個主角無記錯既話係基利阿姆

上面講既project x zone同機戰無乜關係, 有關係既係同一team人做既無限之frontier, ogmd入面既哈肯同w07 就係無限之frontier既主角, 極殊兵同贊卡都有亂入過無限之frontier

利申: 上面講o個d全部有玩
正到

點解你會係到

why每關都有
正到

點解你會係到

why每關都有

去商店買 後期每關都係賣哈囉
正到

點解你會係到

why每關都有

去商店買 後期每關都係賣哈囉

唔係買完一次就無咩

我屌呀! 壞save
要重新打過

我屌呀! 壞save
要重新打過

有無得整返?

我屌呀! 壞save
要重新打過

搞咩黎呀

我屌呀! 壞save
要重新打過

搞咩黎呀

唔知 3點幾玩完熄機
之後開返就咁樣

我屌呀! 壞save
要重新打過

搞咩黎呀

唔知 3點幾玩完熄機
之後開返就咁樣

可以load 唔可以continue

我屌呀! 壞save
要重新打過

搞咩黎呀

唔知 3點幾玩完熄機
之後開返就咁樣

玩左幾年都未見過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞