[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰V集中討論區(6)

1002 回覆
5 Like 0 Dislike

我講左啦,無人理

呢隻係咩類型game黎
我覺得好似機戰咁 全部都係機械人作品
咁整翻套全部都係異能大戰就好撚過癮

如果嗰隻乜鳩jump明星大戰都好似機戰咁玩就正

個人覺得nds隻jump super/ultimate star史詩級神作
今時今日已經無咁神嘅2d act類了
機戰頂多都係出到ace咁

jump star超好玩,好有漫畫感

根本依家畫質掛帥,乜鳩都3D化,好難再遇到咁高汁2d game仲要act
所以jus嘅歷史性高度係無咩可能有同類game超越到

除左任天堂大亂鬥之外,真係無邊隻超越到

個人覺得任天堂大亂鬥仲差一大截先追到
jump個組隊系統真係好屈機好多可能性
隻隻角色因為格數唔同,變相會有幾種玩法
玩極都唔厭

又可以打人出牆同直接打死人
屌大和號刷錢關入唔到

睇黎好多人都係撞彩先入到

應該唔關ace事
我大和爆左200幾架

無啦啦入左

我都係

係咪窮撚先比入

打完42話手持600萬都入唔到錢關

會唔會係42話要出金格度同托比亞?

我都唔知點解入左
多左1200000

宇宙戰艦大和號2199
隱藏關卡「長き旅路を支えるもの」
1,第8話男主路線「大宇宙の墓場」由梅爾達擊墜1台以上敵人
2,第8話女主路線「ガミラスの使者」由梅爾達擊墜1台以上敵人
3,第42話「昏き光を越えて」前沖田成為ACE
4,第42話「昏き光を越えて」未達成沖田ACE條件的情況下,需要在第27話「鉄の刃、鋼の絆」後選擇宇宙世紀世界路線
5,第28話「未來への招待」由山本鈴擊墜梅爾達
屌大和號刷錢關入唔到

應該唔關ace事
我大和爆左200幾架

無啦啦入左

我都係

係咪窮撚先比入

我都唔知點解入左
多左1200000

宇宙戰艦大和號2199
2,第8話女主路線「ガミラスの使者」由梅爾達擊墜1台以上敵人
4,第42話「昏き光を越えて」未達成沖田ACE條件的情況下,需要在第27話「鉄の刃、鋼の絆」後選擇宇宙世紀世界路線

我記得自己除左3同4之外都無達成
都入到

無啦啦入左

我都係

係咪窮撚先比入

我都唔知點解入左
多左1200000

宇宙戰艦大和號2199

我記得自己除左3同4之外都無達成
都入到

我都係
屌你老母psv畫質又係屎咁撚樣
你地會點用覺醒初同ZERO? 掉佢2個上前又要等敵方郁完我先可以手動變身

但期間未變身隻初又秒唔到對面
屌大和號刷錢關入唔到

應該唔關ace事
我大和爆左200幾架

無啦啦入左

我都係

係咪窮撚先比入

我手持萬幾蚊,無出金格度同托比亞
我仲係開頭幾話, 發現隻兇鳥招地圖炮幾好用, 有冇人換乘小綠黎刷幸運

btw, 西布頓好勁, 架F91改唔改好
我仲係開頭幾話, 發現隻兇鳥招地圖炮幾好用, 有冇人換乘小綠黎刷幸運

比架三佢揸
你地會點用覺醒初同ZERO? 掉佢2個上前又要等敵方郁完我先可以手動變身

我鍾意齊上齊落平均升

f91終極垃圾

f91終極垃圾

agger

f91終極垃圾

agger

好似改咗部F91嘅話
後期西布頓揸嘅X1會繼承改造

都係搵真實系扣完先用超級系埋尾

係幾好用,有關靠佢招MAP先一次過打爆兩部戰艦,原本會打爆一部另一部就走佬

我搵佢兩個痴住焰龍號隔離行
因為莎拉子ACE之後可以加隔離機氣力
甲兒殺幾隻已經150氣力 唔夠先用氣合
之後初號機用氣迫升上170再殺一隻應該已經可以覺醒

ps3 有隻超人果d. 好想玩
細個超中意,可惜冇ps3

睇過gameplay有啲似g gen

呢隻 我覺得幾好玩
前提係你要係超人 拉打 高達三樣都好鍾意 玩果陣投入度會大增

好奇一問係咪無咗設計 開發 捕獲啲選項
同埋啲可以用嘅角色得封面嗰堆 無得揀啲壞人用?

有一堆隱藏人物但冇一個係壞人
其實我當佢好似機戰咁玩 唔太似g gen
因為可以裝強化parts同有精神指令
人物升lv可以學新精神同武器
另外可以升武器rank rank越高就越高傷

咁又真係幾似機戰
Btw巴打細個有無玩過呢隻?

又係眼鏡廠出

細個有玩過。好似玩到有關打巴魯坦星人過唔到就冇玩。

呢隻好玩,完全係機戰玩法

細個睇game station攻略黎玩都爆到機

不過呢隻game有個唔好處,就係有d要改有d唔駛改

有d要改機體要改武器,有d就要改是但一邊,有d兩邊都唔駛改升lv就加能力

最後者完勝晒其他兩隻,融機鋼嗰隻主角改爆都廢過生化人嗰隻主角

生化人嗰隻主角一出都可以無雙,除非無佢嗰d關先難打

覺醒初等尾刀, 魔神z就裝個每回合回滿en parts丟上去鐵壁反擊,下一round 即刻滿返en同變zero

我搵佢兩個痴住焰龍號隔離行
因為莎拉子ACE之後可以加隔離機氣力
甲兒殺幾隻已經150氣力 唔夠先用氣合
之後初號機用氣迫升上170再殺一隻應該已經可以覺醒

個重點係要手動,獲獲都比人毆打隻初,佢只係用格林機炮去還拖
要下round我按覺醒佢先可以係咁衝擊波

覺醒初等尾刀, 魔神z就裝個每回合回滿en parts丟上去鐵壁反擊,下一round 即刻滿返en同變zero

我比左個完美反擊zero升左20技術 真係痴孖根

鬥爭心lv3+10氣力,如果你奈茵grade4揀左+10氣力,ace埋,一出場就125氣力
又有咁多加氣力既parts,根自己需求分配左佢啦。
而且今集個激勵係十字型,一次可以幫4部機加氣力,開場排好陣型,激勵下,第一回合就170氣啦

鬥爭心lv3+10氣力,如果你奈茵grade4揀左+10氣力,ace埋,一出場就125氣力
而且今集個激勵係十字型,一次可以幫4部機加氣力,開場排好陣型,激勵下,第一回合就170氣啦

即係點都要等一round先可以覺醒

即係點都要等一round先可以覺醒

係呀,同步率唔夠一定要打爆一部

zero我直頭一開波就緊急入艦 開勇氣 即變zero衝上去集火
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞