[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰V集中討論區(6)

1002 回覆
5 Like 0 Dislike
uc 高達簡評:
nu gundam:
低消耗
五改左先勁 加新人類武器攻
牛油炮大大力
配合埋呀寶 浮遊炮超遠屈射程

z高達:
一開bio field勁到嘔 五改加六圍加10
未開就
en 倒水

zz高達:
勁到嘔
遠射程 有map但en倒水
唯一缺點應該係捷度無必閃

unicorn:
都勁
鐳射x格勞大力 計彈數

banshee:
一般 但有i力場 有合體技

三高:
數值高但敗家仔前期太廢
後期升高左新人類都唔錯
敗家仔ace 熱血變勇氣

x1 改改
低消耗
五改左先勁 因為貫穿+ CRT 30%
西布頓數值呀寶級裕 又係ace左先勁
格鬥+1 格 技量+20 學再攻擊啦
缺點無忽略size補正

x1 全武裝
同x1 改改一樣 但大招大力啲
托比呀 精神靚 超毅力 20 鐵壁 20 熱血25

忽略size補正用駕駛員買技能彌補得唔得?

有無方法解決到zz en問題
三高達比左波蕾用

學E-SAVE 或者會回EN嘅強化部件

zz 5改學埋e save普通頭炮已經壓到28en都叫大食,你望下班超級系大招啦大食
28en邊行邊射啦

fazz就話on9著甲高消耗,單分離當多條en用算

其實以前d 大招差唔多都係咁上下食en

唔知邊集開始低en 變左係應該

雖然都係鳩開再補給

其實唔學e-save, 裝個+150en都夠用啦,除非你話要推佢上最前比人集火咪裝舊每回合en全回
想問G-ace獎勵係咪個個唔同
萬能俠z 招百連發硬係怪怪地

明明由左去右

但擊破cut in又由右去左
uc 高達簡評:
nu gundam:
低消耗
五改左先勁 加新人類武器攻
牛油炮大大力
配合埋呀寶 浮遊炮超遠屈射程

z高達:
一開bio field勁到嘔 五改加六圍加10
未開就
en 倒水

zz高達:
勁到嘔
遠射程 有map但en倒水
唯一缺點應該係捷度無必閃

unicorn:
都勁
鐳射x格勞大力 計彈數

banshee:
一般 但有i力場 有合體技

三高:
數值高但敗家仔前期太廢
後期升高左新人類都唔錯
敗家仔ace 熱血變勇氣

x1 改改
低消耗
五改左先勁 因為貫穿+ CRT 30%
西布頓數值呀寶級裕 又係ace左先勁
格鬥+1 格 技量+20 學再攻擊啦
缺點無忽略size補正

x1 全武裝
同x1 改改一樣 但大招大力啲
托比呀 精神靚 超毅力 20 鐵壁 20 熱血25

忽略size補正用駕駛員買技能彌補得唔得?

有無方法解決到zz en問題
三高達比左波蕾用

學E-SAVE 或者會回EN嘅強化部件

zz 5改學埋e save普通頭炮已經壓到28en都叫大食,你望下班超級系大招啦大食
28en邊行邊射啦

fazz就話on9著甲高消耗,單分離當多條en用算

其實以前d 大招差唔多都係咁上下食en

唔知邊集開始低en 變左係應該

雖然都係鳩開再補給

其實唔學e-save, 裝個+150en都夠用啦,除非你話要推佢上最前比人集火咪裝舊每回合en全回

fazz en消耗同超級系無分別

一樣

全部一樣
以前補給係咪扣氣力

有時打爆敵機
主角會閃一閃有個感嘆號係咩黎
我唔記得自己玩緊easy 定normal有冇得睇番?

關卡途中開menu睇到
有時打爆敵機

拎到program
加落人度果d
有時打爆敵機

學新技能
有時打爆敵機

工廠有event
今集d錢好易賺打到30話已經改爆主角5改左10部機左右

口口

唔計武器5改只係13萬,有幾貴?
痴線,緊急回收or就咁返艦再出返黎又一條好漢,變相瘋狂補en同hp

5改已經有bouns搞到好易
痴線,緊急回收or就咁返艦再出返黎又一條好漢,變相瘋狂補en同hp

不過會扣氣力

Z2定Z3開始係咁

Z2定Z3開始係咁

我除左z1同psp隻z之外 全skip z系

Z2定Z3開始係咁

仲要堆主角bonus勁屈機
點解打到26話個劇情好似冇咗33萬光年件事 明明出咗太陽系,係咁跳躍返返地球做乜鳩

你有無睇劇情
佢地果陣識鬼點樣跳平行世界咩,打後D睇劇情啦

全部一樣

未有人g-ace g-ace獎勵係咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞