[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰V集中討論區(6)

1002 回覆
5 Like 0 Dislike
高達戰隊

一拳一件 比人
高達戰隊

一拳一件 比人

第50話打到頭都痛埋
又拎唔到新自護
同埋IF 路線選項幾時出現?

睇左攻略,已經入唔到
其實條件係乜
第50話打到頭都痛埋
又拎唔到新自護
同埋IF 路線選項幾時出現?

25個ace,其中一個Great Ace
47話有用過波動炮,觸發Nine同主角對話
50話開始果段劇情沖田艦長會有選項
揀上面就if,下面就normal
戰艦好用度點排?

大和>>>>>>撫子>>真龍>>>>其他

agger

我覺得大和同撫子個距離無撫子同真龍咁多
撫子同琉璃好撚好用

主因係大和號完全自給自足,除左波動炮真係好遲先有
撫子仲有做電池的作用所以比真龍又高一級

撫子真係幾勁…
只係無P武依度輸,但5改之後EN好好洗
9開炮都得

學完hit & away就唔使p武啦
高達戰隊

一拳一件 比人

善用援防+集中
咁易打中咩
戰艦好用度點排?

大和撫子鐵膽, 其他艦各有各缺點, 自己揀一隻岩用或者有愛嘅

我揀左林友德, 有艦隊指揮有map砲, 不過武器輸出唔突出, 精神唔靚
戰艦好用度點排?

大和撫子鐵膽, 其他艦各有各缺點, 自己揀一隻岩用或者有愛嘅

我揀左林友德, 有艦隊指揮有map砲, 不過武器輸出唔突出, 精神唔靚

我用女妖貪精神好用
戰艦好用度點排?

我用女妖貪精神好用

我用女妖貪對腳好丁
以前睇唔明日文,玩機戰唯一樂趣就係睇攻略拎隱藏機,依家大個左又有中文版覺得解啲隱藏機好煩

終於白金左
好好玩 五百蚊都覺得值
高達戰隊

G Gen?
頂 唔入if 線到最終話都無新自護同fazz 係咪因為玩easy mode 無拎sr無說得
買咗全dlc 萬丈同阿斯蘭嗰關真係好笑
終於爆左二週目,準備三週主要玩三線角全改爆機,目標係無左自爆既大鐵牛要三百擊殺
買咗全dlc 萬丈同阿斯蘭嗰關真係好笑

成班友妒忌佢兩個多女
再問
高達系列點排?

00q/寶少zz>>捷度zz>>>>>>>>之後懶得排

加美尤尾段先加入仲要部ZETA咁廢點玩

對我黎講加美尤今集係合格線,廢過加美尤zeta基本上就係廢機
不過zeta都叫有宇s,比起某d高達

Zeta 都叫廢 咪玩啦

唔明你係咁黑xi 做乜鳩

Zeta算ok啦 唔會廢得過SEED果幾架
打到41話
大和號五圍武器10改哂
終於爆左二週目,準備三週主要玩三線角全改爆機,目標係無左自爆既大鐵牛要三百擊殺

點解可以快到咁
放工打兩個鐘都係最多一晩兩關
後面敵tutn無得用精神真係好易死 成日圍住嚟打
捷度真係超級系嚟
一開底力+ 精神力場勁到

點解可以快到咁

第一週我打左成個禮拜,二週就兩日打爆,主要係大部份劇情睇過可以快跳,啲分支就慢慢打
再問
高達系列點排?

00q/寶少zz>>捷度zz>>>>>>>>之後懶得排

加美尤尾段先加入仲要部ZETA咁廢點玩

對我黎講加美尤今集係合格線,廢過加美尤zeta基本上就係廢機
不過zeta都叫有宇s,比起某d高達

Zeta 都叫廢 咪玩啦

唔明你係咁黑xi 做乜鳩

Zeta算ok啦 唔會廢得過SEED果幾架

下?我都覺得Z廢喎,輸出低撚到

點解可以快到咁

I know that feel bro
大和號戰鬥力係強
但撫子嘅精髓係map
尤其百合香開咗愛之後
近嘅有gravity blast,遠嘅有相轉移砲,威力都算高
非if拎咗二動op之後,51同52都係琉璃一回合清所有2萬血以下卒 然後h&a到boss面前出擊圍攻
當然大和號有波動砲map用嘅時候更on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞