[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰V集中討論區(6)

1002 回覆
5 Like 0 Dislike
終於打到38話地上路線
結果頭先生放講過D咩
奶閪 無save到 43話揀錯高達線

有冇改過班高達

高達線唔難,只係45話個薩比尼一巴打落話你知底力9係幾咁癲

btw,逸扎部魷魚好鬼勁

弊在我剩係改得兩隻獨角獸同埋唔係全滿呢
咁就打咗成粒鐘

5改已經好輕鬆

好彩有架大和號可以頂住個雞頭
結果頭先生放講過D咩

近乎無咩有意思內容
中段聲優分享都OK但基本上都聽唔明
玩到27話 見到得26SR
唔知邊話冇拎

玩中文版?
係咪50話有得同林友德講野揀第一個就代表入左if

唔知邊話冇拎

玩中文版?

唔知邊話冇拎

玩中文版?

22同24 sr翻譯錯誤
利申1周目苦主,二周目盡可能清場/早一回合sr
我都唔明,明明敵我人物數值幾乎一樣,我部機全數都高過佢,但我打佢0%,佢打我100%。但佢又冇天才又冇極
我想問50話個選項if路線係咪間上面
我想問50話個選項if路線係咪間上面

49話完就出
0改0育成
唔用再動打if
對住個咋野點打

用新自護 set好位係咁map炮覺醒魂都係扣得一半

之後就底力地獄

打唔入
玩到第14關 想問係咪機體擊破數過50 就會有Ace?
玩到第14關 想問係咪機體擊破數過50 就會有Ace?

駕駛員學左王牌尊嚴就50ace 70gace
冇學就60/80 好似係
0改0育成
唔用再動打if
對住個咋野點打

用新自護 set好位係咁map炮覺醒魂都係扣得一半

之後就底力地獄

打唔入

原來之後有event

㡳力得番5易打好多

一下爆升
黑百合係要收北辰皮先有新招

第幾關

冇記錯應該係29

姐係s個招
係咪最勁都係個招

係呀
黑百合係要收北辰皮先有新招

第幾關

冇記錯應該係29

姐係s個招
係咪最勁都係個招

係呀

呢招我都有 但我拎咗都唔知 以為打打下就有
達卡爾打MA果關
利迪點解完全唔見影

唔駛急
賤種好快會跳出黎受死..
係咪50話有得同林友德講野揀第一個就代表入左if

第一眼睇左做有德同有德講野
我都唔明,明明敵我人物數值幾乎一樣,我部機全數都高過佢,但我打佢0%,佢打我100%。但佢又冇天才又冇極

size補正/指揮範圍/開左精神/開左底力?

呢d零件parts會唔會繼承?

唔會 你用幾多點佢二周目全數退返俾你

講錯 2周目可以揀繼5個

正常會揀回en果兩粒?

我應該都係會揀天線
之後二週目又拎多條 整多幾條天線比超級系

無買DLC既話一定係天線同無限EN優先,之後就係加攻既

無限EN係指邊舊?我以為得天線係無限EN

天線指嘅係重力波天線?請問是否回en用?

呢d零件parts會唔會繼承?

正常會揀回en果兩粒?

我應該都係會揀天線

無限en係用tac買果舊

正常會揀回en果兩粒?

我應該都係會揀天線

有出撫子而果部機又有裝天線
每回合就會回滿EN
鐵也做乜要扮失憶 二週目都唔理解佢個logic

鐵也扮失憶已經係佢唯一可以吸引到眾人目光嘅方法

佢搞gay已經吸引到啦 反而失憶真係到39都一頭霧水

撇開game入面有講 唔想俾甲兒知道佢老豆未死仲做左部新鐵甲出黎 令甲兒動搖之呢個理由外
要記得呢個係衝擊z篇個鐵也 佢之所以會死過一次 就係俾自己尊敬既姐夫暗算(雖然返生既鐵也知道佢係俾鬼上身)
咁佢見到陌生人會有戒心都好合理姐 點知你會唔會又想陰我 偷走我部新鐵甲?
所以就第一時間諗左個原因可以隱瞞自己既真正目的
後來佢慢慢發現呢班友真係信得過 但做戲無得做半套 所以繼續演埋落去

話說佢同ange應該係唯二有奸詐表情既隊友(睇下肥沙洗白之後個表情 幾正氣)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞