[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰V集中討論區(6)

1002 回覆
5 Like 0 Dislike
今集最高攻地圖炮係咪zz

初號機同00Q?
btw 係咪得加奶油同捷度有新人類9

唔係,巴納吉,阿寶,金格度都有

托比亞格納,唔知

肥沙ace左都有

邊個係肥沙

揸新安洲個偽馬沙
大和號戰鬥力係強
但撫子嘅精髓係map
尤其百合香開咗愛之後
近嘅有gravity blast,遠嘅有相轉移砲,威力都算高
非if拎咗二動op之後,51同52都係琉璃一回合清所有2萬血以下卒 然後h&a到boss面前出擊圍攻
當然大和號有波動砲map用嘅時候更on9

我係琉璃裝左戰術待機
第一rd d機入哂廠 撫子號唔郁
第2rd就利用個覺醒因應對面排位而放岩位,再二動放炮
之後放返d機出黎補刀

我用multi action, 學左h&a是但打爆一隻卒就可以走位放map

托比亞格納,唔知

肥沙ace左都有

邊個係肥沙

揸新安洲個偽馬沙

原來佢叫肥沙

如果有得用果部大隻野就爽

托比亞格納,唔知

肥沙ace左都有

邊個係肥沙

揸新安洲個偽馬沙

原來佢叫肥沙

普通路線50話會加入

托比亞格納,唔知

肥沙ace左都有

邊個係肥沙

揸新安洲個偽馬沙

原來佢叫肥沙

普通路線50話會加入

我係普通路線50話唔見人囉

托比亞格納,唔知

肥沙ace左都有

邊個係肥沙

揸新安洲個偽馬沙

原來佢叫肥沙

普通路線50話會加入

51話先啱
二週目睇返鐵也扮失憶
諗返起個理由極唔充份
話揭露真相會令甲兒暴走被呑噬
但屌你大和號裡面撚有甲兒
早啲同龍馬講清楚會有咩影響

因為龍馬無撚腦實會搵甲兒

肥沙ace左都有

邊個係肥沙

揸新安洲個偽馬沙

原來佢叫肥沙

普通路線50話會加入

51話先啱

睇番原來係if線50話先會加入
但係我揀普通線51話佢都加入咗

肥沙ace左都有

邊個係肥沙

揸新安洲個偽馬沙

原來佢叫肥沙

普通路線50話會加入

51話先啱

睇番原來係if線50話先會加入
但係我揀普通線51話佢都加入咗

二週目普通線都會有
想問下宗介部ARX-8係咪一開波已經長開Λ Driver?

因為都唔見佢有開Λ Driver個畫面就用得Λ Driver d招?

原作設定都係咁?

好想佢快d動畫化

因為都唔見佢有開Λ Driver個畫面就用得Λ Driver d招?

原作設定都係咁?

好想佢快d動畫化

開場已經夠左氣力既話唔會有開技能畫面

arx8果個好似100氣力就開到所以無都正常

原作設定都係咁?

好想佢快d動畫化

屌,反而想睇下arx 8個畫面

原作設定都係咁?

好想佢快d動畫化

Z3天獄篇57B全員起手氣力得80,但都唔覺有烈焰魔劍版既啟動畫面

原作設定都係咁?

好想佢快d動畫化

arx-8原設定係唔開羊肉系統就大部分武器用唔到
所以係機戰一出黎就100氣=>恆常開羊肉系統

原作設定都係咁?

好想佢快d動畫化

Z3天獄篇57B全員起手氣力得80,但都唔覺有烈焰魔劍版既啟動畫面

可能諗唔到點畫
係咪話有一關個熟練度條件譯錯左?
有無人知邊關

22同24
22好似係要5rd佢寫左6rd

我就係miss左個
總共係有55關?
uc 高達簡評:
nu gundam:
低消耗
五改左先勁 加新人類武器攻
牛油炮大大力
配合埋呀寶 浮遊炮超遠屈射程

z高達:
一開bio field勁到嘔 五改加六圍加10
未開就
en 倒水

zz高達:
勁到嘔
遠射程 有map但en倒水
唯一缺點應該係捷度無必閃

unicorn:
都勁
鐳射x格勞大力 計彈數

banshee:
一般 但有i力場 有合體技

三高:
數值高但敗家仔前期太廢
後期升高左新人類都唔錯
敗家仔ace 熱血變勇氣

x1 改改
低消耗
五改左先勁 因為貫穿+ CRT 30%
西布頓數值呀寶級裕 又係ace左先勁
格鬥+1 格 技量+20 學再攻擊啦
缺點無忽略size補正

x1 全武裝
同x1 改改一樣 但大招大力啲
托比呀 精神靚 超毅力 20 鐵壁 20 熱血25

忽略size補正用駕駛員買技能彌補得唔得?

有無方法解決到zz en問題
三高達比左波蕾用

學E-SAVE 或者會回EN嘅強化部件

zz 5改學埋e save普通頭炮已經壓到28en都叫大食,你望下班超級系大招啦大食
28en邊行邊射啦

fazz就話on9著甲高消耗,單分離當多條en用算

初號機同00Q?

好掛住z3隻w
一回合開5,6下地圖炮

初號機同00Q?

有波動炮既大和號

原作設定都係咁?

好想佢快d動畫化

可能諗唔到點畫

又或者見好少機會會用到所以懶下
係咪話有一關個熟練度條件譯錯左?
有無人知邊關

22同24
22好似係要5rd佢寫左6rd

我就係miss左個
總共係有55關?

原作設定都係咁?

好想佢快d動畫化

可能諗唔到點畫

因為應該係開局100up體力(開左lambda)->劇情減落80,無記錯氣力跌落去都唔會閂左能力,所以升返上去都唔會再開多次

簡單啲睇下氣力80嗰陣lambda有冇着燈
uc 高達簡評:
nu gundam:
低消耗
五改左先勁 加新人類武器攻
牛油炮大大力
配合埋呀寶 浮遊炮超遠屈射程

z高達:
一開bio field勁到嘔 五改加六圍加10
未開就
en 倒水

zz高達:
勁到嘔
遠射程 有map但en倒水
唯一缺點應該係捷度無必閃

unicorn:
都勁
鐳射x格勞大力 計彈數

banshee:
一般 但有i力場 有合體技

三高:
數值高但敗家仔前期太廢
後期升高左新人類都唔錯
敗家仔ace 熱血變勇氣

x1 改改
低消耗
五改左先勁 因為貫穿+ CRT 30%
西布頓數值呀寶級裕 又係ace左先勁
格鬥+1 格 技量+20 學再攻擊啦
缺點無忽略size補正

x1 全武裝
同x1 改改一樣 但大招大力啲
托比呀 精神靚 超毅力 20 鐵壁 20 熱血25

忽略size補正用駕駛員買技能彌補得唔得?

有無方法解決到zz en問題
三高達比左波蕾用

學E-SAVE 或者會回EN嘅強化部件

zz 5改學埋e save普通頭炮已經壓到28en都叫大食,你望下班超級系大招啦大食
28en邊行邊射啦

fazz就話on9著甲高消耗,單分離當多條en用算

其實以前d 大招差唔多都係咁上下食en

唔知邊集開始低en 變左係應該

雖然都係鳩開再補給
以前補給係咪扣氣力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞