[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰V集中討論區(6)

1002 回覆
5 Like 0 Dislike

呢隻 我覺得幾好玩
前提係你要係超人 拉打 高達三樣都好鍾意 玩果陣投入度會大增

好奇一問係咪無咗設計 開發 捕獲啲選項
同埋啲可以用嘅角色得封面嗰堆 無得揀啲壞人用?

有一堆隱藏人物但冇一個係壞人
其實我當佢好似機戰咁玩 唔太似g gen
因為可以裝強化parts同有精神指令
人物升lv可以學新精神同武器
另外可以升武器rank rank越高就越高傷

咁又真係幾似機戰
Btw巴打細個有無玩過呢隻?

又係眼鏡廠出

年資唔夠深

我反而細個有玩過呢兩隻
一隻係得真實系嘅機戰
一隻係揸住部機玩第三身射擊

呢兩隻老翻我都有 不過玩唔到

第一隻玩過好難玩最記得啲cut in係用返特攝片入面嘅畫面
第二隻唔識
第三隻又係正,最搞笑係部機有兩種攻擊同埋大絕,真三一嘅強攻擊係stoner sunshine, 硬直大到死好難用,同埋真三一嗰關係打恐龍帝國

quote 唔到

每關都係打番果套作品嘅敵人
Stoner Sunshine儲勁耐

嗰陣諗緊沙殺比點解咁厚血,後來發現原來每個大佬打完都變做條龍飛走,嗰陣先知原來係壞人假扮

我屌呀! 壞save
要重新打過

搞咩黎呀

唔知 3點幾玩完熄機
之後開返就咁樣

玩左幾年都未見過

唔係由第1話開始已經好好
後期每一關完左都買到哈囉同+200攻parts
正到

點解你會係到

why每關都有

去商店買 後期每關都係賣哈囉

唔係買完一次就無咩

就係講緊後期每關都可以買一個
我打到最終話之前買咗七個

我屌呀! 壞save
要重新打過

搞咩黎呀

唔知 3點幾玩完熄機
之後開返就咁樣

玩左幾年都未見過

唔係由第1話開始已經好好

死好命
正到

點解你會係到

why每關都有

唔係買完一次就無咩

45定47話打後關關都係哈佬 粉哈佬 200攻+0.9EN消耗
正到

點解你會係到

why每關都有

唔係買完一次就無咩

45定47話打後關關都係哈佬 粉哈佬 200攻+0.9EN消耗

下面個3個推薦商品可以每話買一次
正到

點解你會係到

why每關都有

唔係買完一次就無咩

無買過添

留起黎買攻擊手,再攻擊同完美反擊果d都無晒點lu
正到

點解你會係到

why每關都有

唔係買完一次就無咩

無買過添

買皇牌尊嚴買到破產
我有強迫症, 一到50擊破就會安比佢
而家42話有5-6版ACE
追post見到有人講英雄戰記, 細個有玩, 最初action game黎,好似係紅白機年代添, ultra man, 拉打, gundam是但揀一隻, 食item強化會rx78-->zeta(中間呢級唔肯定係邊部) -->nu咁升, 亦有有item係横方轉gundam -->拉打咁

超任有集係躲避球, 有集係rpg, rpg呢集個主角無記錯既話係基利阿姆

上面講既project x zone同機戰無乜關係, 有關係既係同一team人做既無限之frontier, ogmd入面既哈肯同w07 就係無限之frontier既主角, 極殊兵同贊卡都有亂入過無限之frontier

利申: 上面講o個d全部有玩

尋個好迷呢隻 不過好似最尾都係冇打爆
追post見到有人講英雄戰記, 細個有玩, 最初action game黎,好似係紅白機年代添, ultra man, 拉打, gundam是但揀一隻, 食item強化會rx78-->zeta(中間呢級唔肯定係邊部) -->nu咁升, 亦有有item係横方轉gundam -->拉打咁

超任有集係躲避球, 有集係rpg, rpg呢集個主角無記錯既話係基利阿姆

上面講既project x zone同機戰無乜關係, 有關係既係同一team人做既無限之frontier, ogmd入面既哈肯同w07 就係無限之frontier既主角, 極殊兵同贊卡都有亂入過無限之frontier

利申: 上面講o個d全部有玩

個好迷呢隻 不過好似最尾都係冇打爆
正到

點解你會係到

why每關都有

唔係買完一次就無咩

無買過添

買皇牌尊嚴買到破產

呢d零件parts會唔會繼承?

唔係買完一次就無咩

無買過添

買皇牌尊嚴買到破產

唔會 你用幾多點佢二周目全數退返俾你

唔係買完一次就無咩

無買過添

買皇牌尊嚴買到破產

講錯 2周目可以揀繼5個
零件好似冇得退 改機升人就有

唔係買完一次就無咩

無買過添

買皇牌尊嚴買到破產

正常會揀回en果兩粒?

無買過添

買皇牌尊嚴買到破產

正常會揀回en果兩粒?

我應該都係會揀天線
之後二週目又拎多條 整多幾條天線比超級系

無買過添

買皇牌尊嚴買到破產

正常會揀回en果兩粒?

我應該都係會揀天線
之後二週目又拎多條 整多幾條天線比超級系

無買DLC既話一定係天線同無限EN優先,之後就係加攻既

無買過添

買皇牌尊嚴買到破產

正常會揀回en果兩粒?

我好似求其揀
因為橫掂二周目都好勁 有錢有tacp
可以改勁晒
所以由頭輕鬆到尾
機戰生放七點開始
講下感想
uc線大部分skip左 不過單睇前文後理覺得寫得好夾硬黎 好多uc機都覺得唔好用

eva劇情寫得好差 不過冇計 先天冇得救
不過由於算叫神棍機所以最好上 13號機出左就有雙人精神

三一咁同天使龍夾埋一齊會有d 劇情bug既
不過其實玩得太多真三一世界最後之日 係有d悶
三一我覺得要好多天時地利先會爆到一下勁既

天使龍係本季主打 劇情同實力都冇咩好彈
用既都係水樹同堀江由衣 紅毛同紫毛太遲換機啦所以冇升 同埋聽聞要升多個ace 不過由於錢問題冇升到 所以下一轉先

萬能俠好遲出 不過一換機就升上神棍機類別

撫子號同黑白合係由頭屈落尾 同埋算寫左個good end

大和 好神棍 劇情都好好 正主角級待遇

勇者 其實細個睇既劇情唔記得哂
實力唔算勁 係得雙精神比較突出

萬丈 其實個2l size唔錯 0改都打得入d野
ace 唔ace就見仁見智 因為其實中期開始已經唔等錢使
贊波特3好渣

00 我上得00q ,改完都過得去 精神都靚
劇情方面 其實我唔鐘意劇場版00架
次次都只上劇場版

seed 劇情接近0 唯一用途係俾天使龍班女調戲
機就唔上啦 太多靚map機唔使佢

fmp 由於慣例arx8係滿改加一堆能力先屈機而我又冇改 所以唔評論 劇情都skip左好多所以都唔評論

原創類
主角係精神倉庫 早期主力
2部og類其實都過得去
boss太弱雞
正到

點解你會係到

why每關都有

唔係買完一次就無咩

一次過加晒運動性移動力射程, 換晒啲廢parts出黎賣
話波雷12號係老么,仲以為串佢係雞
ナインちゃんは私の母になってくれるかもしれない女性だ!
開場
請問有冇網站有齊中文翻譯嘅sr攻略
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞