【on9+武術+甜】大學武鬥傳(2)

1002 回覆
60 Like 3 Dislike
下咁樣完
石仔有新故事

暫時未有打算
差唔多啦,第一季咁完,第二季咪打埋其他大學

好想有新月bb
諗住睇結局
點知咁樣完雖然有第二季

好想有新月bb

黎緊集合成堆主角既《審判者聯盟》會有新月bb份
諗住睇結局
點知咁樣完雖然有第二季

菜仔
黎緊6月4號有得見偷菜啦
easter egg 1

東亞共和國

位於日本海中心,大小跟台灣相約

1945年原子彈投下廣島後,數萬災民決定移居到當時只有原居民居住既北日本島

災民中既知識份子向原居民傳授知識、語言、科技,令北日本島於戰後急速發展,

1978年,北日本島既人口已經達到50萬以上

1980年,北日本島被發現擁有極豐富既稀土及石油蘊藏,隨即成為亞州一大石油及稀土出口國

1982年,北日本島正式脫離日本統治,正式立國,名為東亞共和國,第一代總統為長崎移民後裔今井義男,首都為太田都

1997年,東亞共和國經濟起飛,城市發展已跟上日本

2001年10月7日,東亞共和國第二大縣:西鄉縣發生7.9級地震,二萬人喪生,百廢待舉

滿洲國

位於長春市以東,鄰近北韓

為女真族後裔,愛新覺羅璋聰於1984年建立,驚奇既係,中國並沒有阻止,背後似乎有龐大資金支持

1990年開始建立軍隊

2001年12月9日,滿洲國以援助受災既東亞共和國為名,派出軍隊進入東亞共和國

2002年2月6日,第二任總統中村康於視察災區遇上交通意外身亡,此事件被認為由滿洲國發動

2002年2月7日,東亞共和國國會以45比44通過,由議員長田行之成為東亞共和國第三任總統,長田行之任內以重建東亞共和國經濟為名,推行多個與滿洲國合作之政策,所以長田一直被稱為賣國賊

2004年5月9日,一萬名東亞共和國市民因反對滿洲國入侵,佔領首都

2004年5月11日,長田行之對佔領發動鎮壓,數千人傷亡。從此,東亞共和國日漸被滿洲國入侵

2015年,滿洲國勢力已經遍佈東亞共和國80%領土,但間中依然受到東部既反抗勢力攻擊
easter egg2

南部城市,江川市第一高中天台

「呵呵...估唔到學校入面都幾多靚女架喎」一身不良少年打扮既少年食住便當,道:「d人話東亞多靚女,真係冇錯架!」

「少爺....你正經少少啦...」坐響少年對面既,係一個身穿水手服既短髮女生

「呵呵,桔桔你係咪呷醋呢.....」少年奸笑住,摸住少女既臉蛋

「都話左...唔好叫咩桔桔咯...係蜜柑呀!」

少女扁起小嘴

「少爺,唔好唔記得...我地入黎呢間學校既真正任務呀....」

「嘿,我緊係記得啦...」

「要拎返...屬於我地既國家」

「吱!!!!!」

子彈穿過宴會中既人群,擊中一名戴住眼鏡既西裝男既頭顱

「呀!!!!!救命呀!!!!!!!」

一見到此境景,會場內尖叫不停

「玄匡先生比人射中左呀!!!!快d追!!!!!!!」

「目標消滅,任務完成」

躲響大門後既啡髮青年收起滅聲手槍,轉身離開

「你.....!!」

響青年面前既,係一個打份高貴既少女

「你...殺左愛新覺羅玄匡?!」

「你就係...今井友香....東亞第一代總統既孫女」

青年再次舉起手槍:「眼白白睇住我地既國家比外敵入侵,仲諗住同佢地和平交涉,你真係太天真啦」

「我要殺死你」

點解我堀係咩桔桔
一開頭仲以為係石仔
但easter egg 2 表示咗唔係
仲未食到小聖
點解友香變咗莉莉娜
==================================================================

「砰砰砰砰砰!!!!!」

「滿洲軍火力太強啦!!!已經衝破左第二條防線啦!!!!!」

「阿虛!!!點算好呀?再係咁,佢地就會殺到入鎮架啦」

「......可惡...佢地既裝備好勁,人又多.....」阿虛心中盤算:「里穗博士,你頭先話呢支針,可以提升力量同速度2倍,係咪真架?」

「嗯...但係....阿虛先生,你真係諗住試?」里穗驚慌道:「戰鬥用納米機械,仲係研究階段咋!!」

「冇時間啦...」阿虛拎起針筒

一名長髮美女捉住阿虛:「阿虛,你...諗清楚架啦?」

「無得揀啦,如果我地呢個鎮比滿洲國攻破,反抗軍就玩完架啦」

阿虛將針筒刺進手臂:「放心啦美加,我一定會打贏佢地」

《英雄系列7:救國任務》
一開頭仲以為係石仔
但easter egg 2 表示咗唔係

石仔同阿玲以後應該都會出
彩蛋開頭1仲諗緊係咪入錯post
仲未食到小聖

小聖唔出聲,翼仔又冇乜興趣溝女咁
點解我堀係咩桔桔

咪幾QQ
點解友香變咗莉莉娜

機動戰士高達:救國任務
彩蛋開頭1仲諗緊係咪入錯post

第一次寫虛構舞台
諗住睇結局
點知咁樣完雖然有第二季

菜仔

我又係5/6月去台灣加日本,不過仲plan緊
諗住睇結局
點知咁樣完雖然有第二季

菜仔

我又係5/6月去台灣加日本,不過仲plan緊

去哂兩度
我都係去做毒撚咋
曈曈呢 屌你 石仔又走 唔理曈曈 咩料呀
12點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞