【on9+武術+甜】大學武鬥傳(2)

1002 回覆
60 Like 3 Dislike
完mid term無功課
小聖
我要小聖啊

已經冇人理呢個女主角了

下 女主角唔係阿玲咩

女主角係阿玲同nami
小聖
我要小聖啊

已經冇人理呢個女主角了

出多幾張圖就會有人理

肥肥地咁囉

完mid term無功課

呆等4個鐘等下堂
放lunch一推 3點3再見
曈曈呢
呆等4個鐘等下堂

freshman?
放lunch一推 3點3再見

曈曈呢

下個故有排出啦
等開波
等開波

音音姐
21.

下午三時

城大體育館

在場已經充滿觀眾,不論是否來自城大

不單止有黎食花生既男性觀眾,仲有黎睇靚仔既美女

不久後,身穿黑色吊帶裙既美瑠拎住MIC出黎

「歡迎各位來臨大專武術大賽,城市大學校內選拔既決賽,我係你地既主持人,王美瑠」

「美瑠BB你好正呀!!!」

「美瑠BB我條女!!!」

「我要屌美瑠BB呀!!!」

美瑠甜美既外表為佢吸引左一堆毒男粉絲

「今日呢場比賽,仲特登搵左專業評述員,鐘志光先生同黃興桂先生為賽事旁述!」

「hello咁多位同學,又係我鐘仔啦吓!今日仲有peter同我一齊講拳架!peter你點睇?」

鐘仔同桂神坐響看台下,為大家講述

「A組決賽係杜軍浪對徐霸天,兩個都係擅長一擊必殺既選手,唔知結果會點呢」

「而B組呢...就係楊能對鄧明威,楊能高成幾班,totally no mood去睇啦!peter你點睇?」

桂神亦開口

「C組呢...就好睇啦,容飛翼對王天祐,呢個matchup呢...應該會係三組入面...最精彩架啦...容飛翼既進步大家都有目共睹,即管睇下佢可唔可以...威脅下王天祐啦...」
「好,比賽正式開始!」

「首先就係A組決賽,杜軍浪對徐霸天!」

「嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚」

徐霸天響一眾歡呼聲下行上擂台

體育館通道內

「軍浪...你真係要記住呀....唔可以出多過兩次..」

「...知啦.....」

說罷,軍浪一步一步行出通道

「薰姐姐...軍浪bb佢...唔會有事架嘛?」

「我都唔知.....依家,我地只可以希望...軍浪會擔心下自己身體啦....」

「嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚」

只穿一件背心既軍浪,踏進會場

「嘩,杜軍浪今日成個人唔同左咁過,唔單止大隻左、雙眼仲更加有神喎!peter你點睇?」鐘仔道

「呃...我相信呢...杜軍浪呢段時間呢...係進行左d訓練呢...」桂神慢條斯理道

擂台上

「終於黎啦咩?杜軍浪!?」殺氣騰騰既徐霸天問

「哈....」軍浪冷笑一聲:「你急住輸呀?」
「哼!就睇下所謂既杜家有幾勁!」

兩方未開戰,已經擺出架式

「準備好未?」

裁判道:「三、二、一、fight!」

比賽隨即開始

但,軍浪同徐霸天卻原地不動

「嘩,兩位選手都成碌木咁企響度,到底搞乜呢?!peter你點睇」鐘仔摸不著頭腦

外行人唔知,兩人已經響度運緊氣

「佢既氣同之前唔同,唔通佢已經練成左第三式..?」

徐霸天心裡盤算:「不過,我一定比佢強!」

「皇極驚世拳第一式!!破天!!!!」

兩人同時大叫,右手發出白色光芒,向住對方進擊

「轟!!!!!」

兩個拳頭硬碰,拳風撞擊,就連坐山頂既觀眾都感受到強風!

「哼...睇黎大家既第一式都係同樣級數...」

眼見分不出勝負,兩人只好退後一步

「嘩!!!兩位選手既拳都好犀利下喎!peter你點睇?」
「呼...你既第一式都幾勁架喎...」

「哼...」

軍浪心想:「咁..試下用第二式啦...」

「皇極驚世拳第二式!!滅地!!!!」

軍浪一躍而起,左手集氣,揮出紅光包住既左拳

「嘿...呢個杜軍浪都幾勁過喎」

徐霸天用八卦步退開,剛好避開拳擊

但同時卻被拳風打至退後

徐霸天利用擂台邊既保護繩,跳到極高

「皇極驚世拳第二式!!滅地!!!!」

襯住軍浪還未收招,從天而降極速攻擊!

「!!好快!」

軍浪收下左拳,滾地避開

「砰!!!!」

徐霸天既拳打到擂台上,強勁得打碎地板
「哼...睇黎唔出第三式...都係分唔到勝負...」

軍浪心想

「睇黎,我地都係要用第三式黎硬碰啦...」

徐霸天雙手運氣,同時發出紅與白既光芒!

「哼...黎啦!」

軍浪隨接運氣,雙手同時現出紅白光

「啊啊啊啊啊!!!」

軍浪谷盡全身既力量,將雙手合上

紅白兩光合而為一,儲於雙拳中

徐霸天亦同樣合上手,準備跟軍浪對轟

「皇極驚世拳第三式!!!!天地合一!!!!!!」

兩股強氣從兩人手中射出,互相較勁

「嘩,兩個人就好似龍珠咁出龜波氣功呀,就連我地呢度,都感受到強大既氣流呀!peter你點睇?」鐘仔道

「睇黎呢...呢兩個位選手都係..識得氣功既...」桂神道
「軍浪bb.....」

「佢地兩個既第三式實力不分上下」

薰姐姐擔憂道:「兩招入面未必可以分到勝負...」

「轟!!!!!!!!」

兩股氣流最後互相抵消,將兩人彈開

「呼...呼....呢一招,對身體真係太大負荷啦...」

軍浪再次用力運氣

「第兩招...一定要打低佢」

「皇極驚世拳第三式!!!!天地合一!!!!!!」

兩人再次雙手合十,射出氣功波

由於已經係第二次使出,威力減低不少

兩人響較量氣功波之際

「嘿...其實點解你要咁憎我呢?」

「當年你老豆穿師公櫃桶底,再嫁禍比我老豆,等佢比師公逐出師門...呢個仇我一定要幫老豆報!」

「轟!!!」

兩股氣功波再次抵消
「哼..」徐霸天不屑道:「可惡...已經用哂兩次第三式啦......咩..咩話?!」

「呼...呼....」

軍浪丹田再次運氣,傳遞到雙手

「呢條友..係咪傻左呀....佢...竟然仲想出第三次?!」

「軍浪!!!!」

薰姐姐同小珠衛往擂台前

「唔好呀!!!如果你再出第三式既話,你既身體一定頂唔順架!!!」

「軍浪bb呀!你聽薰姐姐講啦!!!」小珠更流下眼淚:「我...唔想你有事呀!」

「我...變成點...都冇所謂....」

「不過呢個係關乎我地杜家既名聲...我一定要為老豆報呢個仇」

「皇極驚世拳第三式!!!!天地合一!!!!!!!!!」
留名
完埋佢啦
加速
留名

hello
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞