【on9+武術+甜】大學武鬥傳(2)

1002 回覆
60 Like 3 Dislike
無語問蒼天
如果一開波就用第三招係咪秒左對面

突破盲腸

咁就冇野好睇啦
屌又live

屌 咁就live左

三點出
就3點

一早訓左啦
無語問蒼天

鐘仔
22.

兩股氣流再度合一,成為氣功波

「唔好呀軍浪bb!!!!!」小珠同薰姐姐均叫喊

「佢...真係唔要命架喎..」

徐霸天心中恐慌:「一日出多兩次第三式既話,輕則骨折,重則內臟爆裂...」

「杜軍浪..你傻撚左呀?!」

「哼....好痛.....睇黎身體都開始支持唔住」

「不過,我唯有咁,先可以打低佢!」

軍浪不理會雙手及體內既劇痛,射出氣功炮!

「嗡嗡嗡嗡嗡嗡嗡嗡嗡嗡嗡嗡嗡嗡嗡」

氣功炮既威力強得驚人,直逼徐霸天

「嘩,呢一下氣功炮毀天滅地,真係以為自己睇緊龍珠呀!peter你點睇?」鐘仔道

「痴線...太痴線啦!!」

任徐霸天如何躲避,氣功炮既既範圍實在太大,始終難避一傷

被氣功炮擊中後,徐霸天被轟飛上看台

「轟轟轟轟轟轟轟轟轟轟轟轟轟轟轟轟轟轟」

「嘩~~~~~~~徐霸天呢...成個人..比杜軍浪打到上看台呀!!」桂神終於開口
「由於徐霸天離開比賽區域,A組決賽,杜軍浪勝!」

「嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚」

歡呼聲立即響遍整個會場

小珠同薰姐姐走上擂台上

「軍浪bb...」

「軍浪....你冇事丫嘛..」

「.....嘔!」

軍浪嘔出一大灘血,馬上倒地

「軍浪!!!!你冇事丫嘛..!!!」

「無事...只係個肚有d痛姐」

軍浪苦笑道

「同埋我兩隻手,好似冇哂力咁..」

「!!!」

薰姐姐摸住軍浪雙手:「軍浪...你....你..兩隻手都嚴重骨折...」

不久,醫護隊進場,將軍浪抬上擔架

「軍浪bb.....嗚嗚」

小珠喊得花容失色

軍浪溫柔地笑道

「哼...你好煩....你地睇住楊能同阿翼啦,比賽完左你地先黎睇我...」

之後就被醫護人員送走

「軍浪bb...佢係第一次咁溫柔咁對我架咋...」

小珠又喊又笑咁,皆因佢第一次受到軍浪既溫柔對待
「好啦...咁A組既決賽就打完啦,呢個時候就係輪到B組既決賽啦,peter你點睇?」

「B組決賽...就係楊能對鄧明威」

「嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚嗚!!!」

鄧明威已經上到台上準備,但...楊能呢?

一小時前

小聖去到創意媒體中心

當時既nami,正響工作室中繪圖

「nami...」

nami見到小聖,愕然問:「係..係你呀?小聖..做咩事呀?」

「哥哥佢...」

一聽見楊能,nami馬上板起面:「唔好...再講呢個人」

「哥哥佢只係...驚果個billy鐘意你咋..」

nami一臉冰冷:「咁就代表....佢可以跟蹤人呢咩?同埋要脅人果幾件事,已經證明左佢人格好有問題」

「哥哥佢...知錯架啦!佢呢十幾日已經屈住自己響宿舍,係咁怪自己以前太衰」

小聖繼續講:「佢其實...一直都鐘意你架!」

「....!」

nami聽到呢一句,呆了一呆
冇啦?
「....!」

nami聽到呢一句,呆了一呆

「佢由上年睇完你一次既比賽之後,就鐘意左你啦!」

小聖非常肉緊,因為關顧到楊能既終身幸褔

「果陣你響就職禮度同佢傾第一次計,佢開心左成三日呀!」

「上次nami你比賽果陣佢同人嘈交,都係因為人地侮辱你咋!」

「咁....咁..咁又點呀...」

nami迅速轉身

「無論佢點對我...都難掩佢既卑鄙性格....小聖你都係走啦...」

「nami呀...我知我哥哥係衰...但係你可唔可以去鼓勵下佢先呀...」

小聖苦苦哀求:「佢依家完全無哂戰意呀...頭先仲話剩係想上擂台比人打死...」

「佢既野...唔關我事.....」nami一味逃避:「你返去啦小聖,我唔想...連你都憎埋....」

===================================================

「踏..踏..踏..」

衣衫襤褸,一臉鬍鬚既楊能,一步一步行進會場

「另一位選手楊能終於到場啦!」

鐘仔心感不惑:「但係...大家留意下楊能..佢過往輕鬆活潑既表情..唔見左喎...peter你點睇?」
https://youtu.be/xL9jIi99JBA?t=50s

「我諗呢...佢係受左d刺激,先會咁姐...」

「哥哥!!!唔好呀!!!!」

小聖從通道追出黎

「小聖?發..發生咩事呀?」小珠問

「我地果次唔小心比nami...知道哥哥以前做果d卑鄙野...佢就嬲左哥哥啦...」

小聖著急道:「依家阿哥話要懺悔...上台比人打死呀...」
「楊能!!!落返黎先啦!!!」

「我抵死...我抵死...快d打死我...」

失去了nami既楊能心裡暗唸

「兩位選手準備好未?三、二、一,fight!」

「砰!!!!」

楊能被鄧明威一拳打過黎,馬上退後幾步

「哥哥!!唔好呀!!!」

「呼...快..快d打死我啦,哈哈...」

楊能被打了一拳,竟然仲講出此說話

「你..你傻架?」對手鄧明威道:「你係咪short左呀...」

「不過既然你咁想死,我就成全你啦!!哈哈,估唔到決賽撞著個傻佬!」

「究竟楊能選手受左d咩刺激呢?此時此刻無語問蒼天呀....peter你點睇?」

「砰!砰!砰!砰!」

鄧明威一拳一拳打落楊能度

「哈哈,估唔到決賽撞著個傻佬!打到你入廠!」
「!!!!」

遠在工作室內既nami,心頭忽然一震

「呃...我究竟,係度諗咩呀......」

「hi!你咪係女籃個隊長?你好呀」

「nami...hi,咁岩既!你...黎睇我比賽架?」

「吓....黎..黎到!一定黎呀!!」

「點解......我仲會諗起呢個人架....」

nami放低所有事,拔足走出工作室

「我明明...好想嬲你架.....」

「滴!」

眼淚竟然不自覺地,滴到nami既手上

「楊......」

「楊能....楊能!!!!」

「楊能!你...唔好有事呀!」
明天再見
唔夠頂癮

廢柴楊撚
叫撚樣一d都無錯
能楊唔好死啊....
你條狗命仲要留返下次選女角同nami加甜
唔夠頂癮

廢柴楊撚
叫撚樣一d都無錯

都係柒左一鋪姐
能楊唔好死啊....
你條狗命仲要留返下次選女角同nami加甜

咩選女角?
垃圾
垃圾

咁都有女鍾意
好撚離奇
除非楊能個樣同tbb個個一樣啦
聽日星期六強烈要求出多幾篇 今日放過你先
咁都有女鍾意
好撚離奇
除非楊能個樣同tbb個個一樣啦

要馬明咁嘅樣嘅毒撚
啲對話小學雞左咁多既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞