召集LIHKG所有單車jj (2)

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
如果公路車踩爬坡
會泵幾多氣壓
雖然上坡時可以慳力d
但落斜時 條軚唔夠咬地同太彈 有d危險既感覺

我條軚max 120psi

我慣左泵120

管就160

管胎打高好多
23c clincher打120硬到傻
震到手軟

我老婆架alloy ridley + 23c + 120psi完全可以導致腦震盪

外23c 105psi 一上車,條呔扁曜
Max 只可110psi

巴打係時候減磅
如果公路車踩爬坡
會泵幾多氣壓
雖然上坡時可以慳力d

我慣左泵120

管就160

管胎打高好多
震到手軟

我老婆架alloy ridley + 23c + 120psi完全可以導致腦震盪

巴打係時候減磅

你知唔知細粒膠巴打幾高先
鋼架撚

見到我打聲招呼

鋼管嘅朋友你好

鋼管好唔好踩

非常好踩

你部車幾重?
我都好想裝前cargo rack係我部冬天車到,但一諗起又要“孭”多400gram就.........

搭單問埋,部SALSA 邊度買,要幫朋友搞旅行車

無過磅 所以唔知幾重
直接買surly LHT 唔洗煩

400gram同多個水樽一樣姐

所以我而家出去踩40k只會帶半支水,減磅

水喎

水喎
唔係爬斜我都唔減車重
不過唔放樽部車都係10.1kg
如果公路車踩爬坡
會泵幾多氣壓
雖然上坡時可以慳力d

我慣左泵120

管就160

管胎打高好多
震到手軟

巴打係時候減磅

葦木場!?
用管胎啦
如果公路車踩爬坡
會泵幾多氣壓
雖然上坡時可以慳力d

我慣左泵120

管就160

管胎打高好多
震到手軟

巴打係時候減磅

葦木場!?
用管胎啦

Rs10不支援
另加人品唔好
如果公路車踩爬坡
會泵幾多氣壓
雖然上坡時可以慳力d

我慣左泵120

管就160

管胎打高好多
震到手軟

巴打係時候減磅

葦木場!?
用管胎啦

Rs10不支援
另加人品唔好

咁就冇計
你地食得咁撚豪
我次次除左出車果餐,其餘食power jel乍

冇操車,有早餐,hea三十公里返屋企等午飯
唔會食單車野食,由自己小小餓算 不過狂飲水

但係power gel救過我幾次
所以我而家一定帶兩包係身
無論踩單車同滑雪都救到命

你外國踩山 我地香港有乜事三條九好快到 D野甜到閪,
有三包放到過期

其實呢啲咁q高糖分嘅野
過期食落肚都無乜事
我啲gel係果汁黎
唔係太鍾意gel食落口漿住漿住個隻feel

重有rice cake都好難食
要高糖食香蕉好過
如果公路車踩爬坡
會泵幾多氣壓
雖然上坡時可以慳力d

我慣左泵120

管就160

管胎打高好多
震到手軟

巴打係時候減磅

葦木場!?
用管胎啦

Rs10不支援
另加人品唔好

咁就冇計

用哂D 23 c外呔存貨先換25c
如果公路車踩爬坡
會泵幾多氣壓
雖然上坡時可以慳力d

我慣左泵120

管就160

管胎打高好多
震到手軟

巴打係時候減磅

葦木場!?
用管胎啦

Rs10不支援
另加人品唔好

咁就冇計

用哂D 23 c外呔存貨先換25c

我琴日轉左,感覺好左
可以準備搵人開新post
就快吹爆,求開post
我黎
等我一陣
鋼架撚

見到我打聲招呼

鋼管嘅朋友你好

鋼管好唔好踩

非常好踩

你部車幾重?
我都好想裝前cargo rack係我部冬天車到,但一諗起又要“孭”多400gram就.........

無過磅 所以唔知幾重

水喎

水喎
唔係爬斜我都唔減車重

我呢到全年都係得兩三日高過三十度
水份流失冇香港咁癲

其實點解我而家咁夠膽帶咁小水出去
係因為有一次放工趕返屋企踩上山 (13km 920m elevation gain)
因為要趕係太陽落山踩到上去,趕頭趕命換衫bump tire,唔記得斟水
我踩咗3km先發現, X街,我支水係上次踩淨,得返1/3
咁都上咗3km冇理由唔落返屋企攞水
到最後,三份一支水係夠飲嘅

所以從此踩山我只帶一支水

管胎打高好多
震到手軟

巴打係時候減磅

葦木場!?
用管胎啦

呢到有幾多巴打係用開管胎?

管胎打高好多
震到手軟

巴打係時候減磅

葦木場!?
用管胎啦

用開clincher

巴打係時候減磅

葦木場!?
用管胎啦

用開clincher

both都有用開

無過磅 所以唔知幾重

水喎

水喎
唔係爬斜我都唔減車重

水份流失冇香港咁癲

係因為有一次放工趕返屋企踩上山 (13km 920m elevation gain)
因為要趕係太陽落山踩到上去,趕頭趕命換衫bump tire,唔記得斟水

13 k ok la 我60k 平路一支

無過磅 所以唔知幾重

水喎

水喎
唔係爬斜我都唔減車重

水份流失冇香港咁癲

13 k ok la 我60k 平路一支

但都要睇下強度幾高
後轆係已經鎖實快拆既情況下
轉個時有左右搖 係咪已經淆鈴 有冇得救

已淆
唔識自己彈就拎去單車鋪搞
不過太嚴重的話要換
有無巴打知道個seatpost clamp 邊度有得買?
條seat post 用緊27.2 咁我應該買咩size?

利申:2016年 cervelo R3

前R3 用家路過
唔通用唔洗諗aftermarket
專用的。老牛應該有

轉先搖定唔轉用手推搖?
前者淆,後者preload未扭實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞