召集LIHKG所有單車jj (2)

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
安全到孖橋

原本今日想去 但記得星期六都係留番係屋企踩roller算

180 up

記得巴打係隔離登講過自己米9幾
安全到孖橋

創舉

能人所不能

今日好多反光帶
係燈位去孖橋個90度彎,入彎俾後面個山車啊叔夾硬係彎心位扒頭再放星 差D撞

個度交通黑點黎

啲人成日都過線
有次隻jojo係彎心正中間逆線嚇撚到我
轉角遇到愛之餘佢仲屌我踩咁快

然後俾我翻轉頭屌佢屌到落隧道
seat位有冇好介紹?我用緊o個個超硬,十分鐘已經屎忽痛

你係咪已經著緊有pad嘅褲?

未,係咪要著?

係。你唔著有pad褲而頂到10分鐘已經好犀利
我屎忽痕買咗條Levis commuter jeans扮型,唔著打低pad褲踩痛到痴根

之前同fd hea踩吐公,大尾大回,馬鞍山
普通短褲踩左5x km都ok
Ps seat係ASTUTE

你咁講,即係又要叫我出血搵櫈啫

習慣左啦,蛋痛由尻佢
平時係屋企踩trainer著孖煙通算柒數

淘寶Selle royal
36km hea住踩三個鐘唔落車冇車褲

邊個系列好用?

寫住vega,似流野黎
因為Mtb/road 兩用,非中空,有肉地有D重量,不過真係幾好坐
好過跟車張prologo
淘寶有
如果下次升級我想試下specialized power最平果隻
安全到孖橋

巴打你真係好高

枝seat通同個欄咁高

想淘支500mm長,拉高D
依家對腳好似伸展唔夠,到死點feel到失頭哥有D頂,唔多舒服

今日踩郵碼100k想死

幾多elevation gain?

228M

ktt

你係著邊件衫

你講我?

安全到孖橋

原本今日想去 但記得星期六都係留番係屋企踩roller算

180 up

記得巴打係隔離登講過自己米9幾

一米九四另一位黎 踩好似美記碟煞公路
我兩米
安全到孖橋

巴打你真係好高

枝seat通同個欄咁高

依家對腳好似伸展唔夠,到死點feel到失頭哥有D頂,唔多舒服

換碳seat post
我stem同handlebar都好抗拒用碳
但seat post換碳真係正
安全到孖橋

創舉

能人所不能

今日好多反光帶
係燈位去孖橋個90度彎,入彎俾後面個山車啊叔夾硬係彎心位扒頭再放星 差D撞

個度交通黑點黎

啲人成日都過線
有次隻jojo係彎心正中間逆線嚇撚到我
轉角遇到愛之餘佢仲屌我踩咁快

然後俾我翻轉頭屌佢屌到落隧道

轉角遇到愛,點解要係大叔
點解唔係炒落大波靚女超展開
安全到孖橋

巴打你真係好高

枝seat通同個欄咁高

換碳seat post
我stem同handlebar都好抗拒用碳
但seat post換碳真係正

用住金屬件先,我自己短途踩得慢根本冇乜分別
seat位有冇好介紹?我用緊o個個超硬,十分鐘已經屎忽痛

你係咪已經著緊有pad嘅褲?

未,係咪要著?

係。你唔著有pad褲而頂到10分鐘已經好犀利
我屎忽痕買咗條Levis commuter jeans扮型,唔著打低pad褲踩痛到痴根

習慣左啦,蛋痛由尻佢

邊個系列好用?

寫住vega,似流野黎
因為Mtb/road 兩用,非中空,有肉地有D重量,不過真係幾好坐
淘寶有
如果下次升級我想試下specialized power最平果隻

power揮手區.
最平果隻最舒服,越貴越輕(好似得幾g分別,佢標既重量係fake 既)同埋越硬

表示唔著pad褲都無事

習慣左啦,蛋痛由尻佢

邊個系列好用?

寫住vega,似流野黎
淘寶有

power揮手區.
最平果隻最舒服,越貴越輕(好似得幾g分別,佢標既重量係fake 既)同埋越硬

表示唔著pad褲都無事

每張爭30g左右(無記錯的話),官網無標錯,牌面貼錯
最平係comp,膠底厚pad鋼軌
expert,膠底厚pad鈦軌
pro,碳底薄pad鈦軌
sworks,碳底薄pad碳軌

碳底同非碳底會影響軟硬度
comp 同 expert 一樣軟硬
pro同sworks 一樣軟硬
多唔多巴打有用heart rate monitor 練車?
有無用?諗緊入唔入手好
有無用?諗緊入唔入手好

有,但千期唔好買garmin果個HR monitor
而家用緊garmin HR watch
有無用?諗緊入唔入手好

點解既?
本身仲諗住買嗰Garmin 既心跳帶添
咁巴打仲有無ant+既心跳帶好介紹?
如果大腳加速踩嗰陣, 車頭有輕微it it聲, 即係咩事

頭叉個位無油?
定係hi brake皮

應該冇hi brake皮 頭叉係用雪油? 架車出咗一個禮拜咋

無錯

btw新車一個禮拜就咁樣?

呢樣建議搵翻買個間check下

定係前軨快拆無上實

返屋企睇睇先 謝巴打
有無用?諗緊入唔入手好

點解既?

用緊giant隻心跳帶 貪佢平

戴落都okay嘅
不過有時因為唔太貼
會detect唔到

見佢賣緊萬頭 買唔買得過 新手
Bmc會唔會好啲 因為本身都睇緊giant/Merida
有無用?諗緊入唔入手好

點解既?

戴咗上身,等十年都detect唔到,有時踩咗2k先出到個心跳
跟住問個用開suunto嘅朋友,佢話garmin條HR戴係出名有呢個問題
[img]hteservice-hk.net/upload/2017/03/18/164845_9f0b8a30c10fefbb18d91b585e7e848b.jpg[/img]

對我黎講,冇40k不直完全不會買bmc
個人覺得bmc入門市場真係廢廢地
買你圖中果部我去買merida reactor5000抵屌好撚多
當然你對bmc brand有愛就去馬吧
萬頭?夠咪樓下Tarmac/Venge
唔夠就TCR啦

習慣左啦,蛋痛由尻佢

邊個系列好用?

寫住vega,似流野黎
淘寶有

power揮手區.

表示唔著pad褲都無事

最重要係specialized 有155MM闊,
我依D肥佬唔會唔小心食左張SEAT入屎弗

習慣左啦,蛋痛由尻佢

邊個系列好用?

寫住vega,似流野黎
淘寶有

power揮手區.

表示唔著pad褲都無事

最重要係specialized 有155MM闊,
我依D肥佬唔會唔小心食左張SEAT入屎弗

168都有添
155 pro使用中,諗緊換咩saddle
萬頭?夠咪樓下Tarmac/Venge
唔夠就TCR啦

TCR 嘅話想喺台灣搵人買寄返嚟🙇🏽🙇🏽🙇🏽
管肽自己貼同搵人貼會唔會差好遠
邊到買管肽貼好?

呢架萬頭?

咩配置先. 咩資料都無得個型號d人點答你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞