召集LIHKG所有單車jj (2)

1001 回覆
15 Like 0 Dislike

$2000買到嘅都9kg以上,你腳力好嘅咪上斜輕鬆囉

九分人一分車

同車種就係

又唔見班勁人一齊踩部trinx比賽
一邊同你講人>車,一邊自己換部頂級車

你唔好一黎就絕望真相啦.衰鬼

我踩住dahon摺車 人地就公路車 我腳仲快過佢 都要比佢過 所以想換架平既公路車

有心換可以換架正正經經既二手車,舊年份美利達都ok

我個部12年款既904踩到宜家
上年仲去左轉台灣
已經反轉支STEM ,放假可以出去試車
不過好似支把唔多直,
前叉係唔係點都有DD虛位 ?
揸實前BRAKE 前後推都有D?

唔係 有虛位姐係無推實
係咪chok前面會有格格聲
係嘅話巴打快啲整翻緊佢

鎖完頂蓋先再鎖stem

冇格格聲,有鎖完頂蓋先再鎖stem
係唔係點都有D虛位?

應該係冇
但老老實實我次次自己整完都有虛位
鑊鑊都要出去再俾人整

巴打張圖係俾人整好左?
已經反轉支STEM ,放假可以出去試車
不過好似支把唔多直,
前叉係唔係點都有DD虛位 ?
揸實前BRAKE 前後推都有D?

唔係 有虛位姐係無推實
係咪chok前面會有格格聲
係嘅話巴打快啲整翻緊佢

鎖完頂蓋先再鎖stem

冇格格聲,有鎖完頂蓋先再鎖stem
係唔係點都有D虛位?

應該係冇
但老老實實我次次自己整完都有虛位
鑊鑊都要出去再俾人整

巴打張圖係俾人整好左?

係。舊年暑假拎出去cut短支fork嗰陣搞埋

九分人一分車

同車種就係

我踩住dahon摺車 人地就公路車 我腳仲快過佢 都要比佢過 所以想換架平既公路車

上年仲去左轉台灣

真係有心換 有冇款式介紹
想買平既公路單車 1000-2000 只要求快同順,上斜可以輕鬆 唔洗慢到好似停係度咁 求推介

買件送車架, 如果主要部分d件唔係入口唔好買
我記得呢部淘寶車香港都有賣
同樣價錢/加少少錢買台灣二線廠/大陸一線廠唔好?
或者自己去大陸買完拎番來

其實我派緊 果部垃圾eurobike黎

九分人一分車

同車種就係

上年仲去左轉台灣

真係有心換 有冇款式介紹

2,3千budget ge話國產喜德盛好踩過同價位 ge車好多

再唔係3000幾蚊人仔,大陸有個brand叫烈風tropix, tiagra大套,我fd踩緊都唔差
GT 同 Cannondale 等唔等於車嘅Benz 同Bmw ?

…………

gt個獨特設計比gta公廁左之後好似好小聽過

GT新果部gravel bike好正

BTW咁colnago係咪等於Ferrari?
seat位有冇好介紹?我用緊o個個超硬,十分鐘已經屎忽痛

你係咪已經著緊有pad嘅褲?

未,係咪要著?
有時諗住優閒咁踩,普通運動jogger pants就出發

未,係咪要著?

未,係咪要著?

係。你唔著有pad褲而頂到10分鐘已經好犀利
我屎忽痕買咗條Levis commuter jeans扮型,唔著打低pad褲踩痛到痴根

specialized power系列
舒服到計pad禈都可以唔著

未,係咪要著?

我屎忽痕買咗條Levis commuter jeans扮型,唔著打低pad褲踩痛到痴根

之前同fd hea踩吐公,大尾大回,馬鞍山
普通短褲踩左5x km都ok
Ps seat係ASTUTE

未,係咪要著?

你咁講,即係又要叫我出血搵櫈啫

未,係咪要著?

習慣左啦,蛋痛由尻佢
平時係屋企踩trainer著孖煙通算柒數
想問下你地ios有咩app做bike tracker好用?

今日踩郵碼100k想死
想問下你地ios有咩app做bike tracker好用?

梗係strava啦

今日踩郵碼100k想死

幾多elevation gain?

未,係咪要著?

習慣左啦,蛋痛由尻佢
平時係屋企踩trainer著孖煙通算柒數

聽到都痛

今日踩郵碼100k想死

228M

今日踩郵碼100k想死

228M

我而家plan緊六月踩程92km嘅路線
但elevation gain 1891m
有d淆底,仲諗緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞