召集LIHKG所有單車jj (2)

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
無恥一問有冇師兄有套6800唔要肯賤價讓岀
砌緊第一㗎既roadbike 買咗架買咗軨 但學生仔儲錢儲得好辛苦

crc一套四千頭

其實5800都夠做
轉波手感同6800差唔多

我都係咁話

又或者等多半年新ultegra出咗果陣6800應該會減

BTW on budget的話其實唔係應該買套裝車....
分開買件嵌一定貴架喎(assume佢你個架同轆係全新)

佢應該買二手

直接買咗白牌架廠貨咋 架係workswell 軨係farsports 窮學生又想玩碳咪買呢啲

識貨 我都係用farsports

用住5800先啦

始終大陸野嘛 用咗幾年係咁睇啲鬼佬forum reviews (weightweenies, roadbikereview, bikeradar) 先真係夠膽買㗎咋

成呤幾多錢一對?EMAIL個SALES 就OK?

我果陣email個sale屎,傾完一大輪佢最後都係比條link我自己add to cart check out
我之前跟車嚟都係RS10(定係11),一換farsports 38mm 之後真係天與地嘅分別

幾喜歡跟車對shimano,唔嘈
有時跟唔上,收腳認輸都冇咁柒
無恥一問有冇師兄有套6800唔要肯賤價讓岀
砌緊第一㗎既roadbike 買咗架買咗軨 但學生仔儲錢儲得好辛苦

crc一套四千頭

其實5800都夠做
轉波手感同6800差唔多

我都係咁話

又或者等多半年新ultegra出咗果陣6800應該會減

BTW on budget的話其實唔係應該買套裝車....
分開買件嵌一定貴架喎(assume佢你個架同轆係全新)

佢應該買二手

直接買咗白牌架廠貨咋 架係workswell 軨係farsports 窮學生又想玩碳咪買呢啲

識貨 我都係用farsports

用住5800先啦

始終大陸野嘛 用咗幾年係咁睇啲鬼佬forum reviews (weightweenies, roadbikereview, bikeradar) 先真係夠膽買㗎咋

成呤幾多錢一對?EMAIL個SALES 就OK?

我果陣email個sale屎,傾完一大輪佢最後都係比條link我自己add to cart check out
我之前跟車嚟都係RS10(定係11),一換farsports 38mm 之後真係天與地嘅分別

幾喜歡跟車對shimano,唔嘈
有時跟唔上,收腳認輸都冇咁柒

ok you win
想問下, 啲人講單車幾多吋係邊邊到幾多吋?

一般都講上管 (top tube)
不過都好少用吋 用cm多
新手報道,
想入telegram

山地車用吋多

山地車用吋多

sor 剩係識公路
一條友去翔東可以食咩?
一條友去翔東可以食咩?

去啲村屋地舖食

http://sheldonbrown.com/gloss_e-f.html#framesize

唔係喎巴打,好似係seat tube to bottom bracket 喎

http://sheldonbrown.com/gloss_e-f.html#framesize

唔係喎巴打,好似係seat tube to bottom bracket 喎

但我見放車啲人講toptube多 sor

座位個立管

唔該晒大家,我做車主了

頭先試左段,我發覺我全身d力好似係晒手把咁,係咪高度set錯?
我呢個sit位高度腳尖緊緊掂倒地下

唔該晒大家,我做車主了

頭先試左段,我發覺我全身d力好似係晒手把咁,係咪高度set錯?

seat位高度係睇腳踏
新手乜都唔識早兩三個月入左部Twitter Cobra,見個個話好憎又大陸車 搞到小弟都後悔買又唔想踩而家放左係屋企冇郁唉點算

唔該晒大家,我做車主了

seat位高度係睇腳踏

SCR 用得多手力嘅話 試下彎腰縮肚 用多啲core嘅力 起碼我自己係咁
新手乜都唔識早兩三個月入左部Twitter Cobra,見個個話好憎又大陸車 搞到小弟都後悔買又唔想踩而家放左係屋企冇郁唉點算

唔係憎大陸車 係憎掛羊頭賣狗肉姐
twitter呢啲扮曬做德國牌子真係

唔該晒大家,我做車主了

seat位高度係睇腳踏

SCR 用得多手力嘅話 試下彎腰縮肚 用多啲core嘅力 起碼我自己係咁

對手唔應該比力去
試下想像係輕輕拍落手把度
同埋要用core撐住個人

唔係憎大陸車 係憎掛羊頭賣狗肉姐
twitter呢啲扮曬做德國牌子真係

同埋好多大陸車個幾何,線條同啲大牌子一模一樣
就好似細係扭蛋機扭到啲綠色多啦A夢咁

BTW,新車可以平少少貴放返出去

唔該晒大家,我做車主了

seat位高度係睇腳踏

腳尖僅僅掂到地係正常,
有啲痴線佬直頭掂唔到地
肉眼唔度既話呢個高度都差唔多

唔該晒大家,我做車主了

https://www.youtube.com/shared?ci=RpakFjoKpAs

巴打可以參考下呢條片點樣教高度

唔該晒大家,我做車主了

seat位高度係睇腳踏

腳尖僅僅掂到地係正常,
有啲痴線佬直頭掂唔到地
肉眼唔度既話呢個高度都差唔多

慣左停車要側住先掂到地

之後應該要正正經經fit一次車先得

唔該晒大家,我做車主了

https://www.youtube.com/shared?ci=RpakFjoKpAs

巴打可以參考下呢條片點樣教高度

BTW張凳有幾前/後都有好大影響
thanks all

另外想問下,RB無腳架你地平時係屋企同出街會點擺架車?

有冇d咩可以就咁擺直佢唔跌?
我放屋企門口驚行過撞倒成部跌低
thanks all

另外想問下,RB無腳架你地平時係屋企同出街會點擺架車?

有冇d咩可以就咁擺直佢唔跌?
我放屋企門口驚行過撞倒成部跌低

有L型,A字型泊車架
我架車訓床頂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞