召集LIHKG所有單車jj (2)

1001 回覆
15 Like 0 Dislike

奧運版mavic碟真係好靚

依D貴價碟呤真係好想踩一次

呢隻mavic碟真係好靚

不過cannondale好似成績一般般

18個月冇贏過
不過其實cannondale 舊年world tour ranking唔係太低

cannondale同slipstream以前都好勁
不過兩隊越踩越衰,合併咗就更加pk

不要再説了
一定是fsa的錯

FSA + mavic

mavic個hubs又唔係靚過人,高階嚟講好難吸引人

Track 揀IO+COMETE
RB揀CCU(2017 ver CU) / Rsys
得四對貴價係課得落手
其他都一般,好似係
有冇平價頭燈尾燈介紹?
我應該差唔多做車主
有冇平價頭燈尾燈介紹?
我應該差唔多做車主

每款預幾錢?
有冇平價頭燈尾燈介紹?
我應該差唔多做車主

每款預幾錢?

唔知價
之前摺車用淘寶電筒
有冇平價頭燈尾燈介紹?
我應該差唔多做車主

每款預幾錢?

唔知價
之前摺車用淘寶電筒

用緊淘寶5蚊盞青蛙燈
有冇平價頭燈尾燈介紹?
我應該差唔多做車主

每款預幾錢?

唔知價
之前摺車用淘寶電筒

用緊淘寶5蚊盞青蛙燈

車頭夠光?
用緊ssp鴨街周圍都有既Night Force電筒中
夠光又耐用,一般情況好夠做
有冇平價頭燈尾燈介紹?
我應該差唔多做車主

每款預幾錢?

唔知價
之前摺車用淘寶電筒

用緊淘寶5蚊盞青蛙燈

車頭夠光?

香港街燈多到乜咁
有冇平價頭燈尾燈介紹?
我應該差唔多做車主

每款預幾錢?

唔知價
之前摺車用淘寶電筒

用緊淘寶5蚊盞青蛙燈

車頭夠光?

香港街燈多到乜咁

咪係
得罪講句,前面支白燈真係應付法律多過實用啦真心(郊區除外)

我以前都係用eBay/老鴨果d 18650 電筒
但我驚差電燒咗間屋
舊年年尾買咗支$60USD嘅800lumen嘅電筒
有冇平價頭燈尾燈介紹?
我應該差唔多做車主

每款預幾錢?

唔知價
之前摺車用淘寶電筒

用緊淘寶5蚊盞青蛙燈

車頭夠光?

香港街燈多到乜咁

咪係

認同,唔洗太光同太靚。
無恥一問有冇師兄有套6800唔要肯賤價讓岀
砌緊第一㗎既roadbike 買咗架買咗軨 但學生仔儲錢儲得好辛苦
砌緊第一㗎既roadbike 買咗架買咗軨 但學生仔儲錢儲得好辛苦

上網買6800全套,一手特價時$4-5000都有。

在職貧窮想乞套大花da9000
交完租冇乜錢,踩緊十速入門鋁架用rs10,希望有巴打有十速 da 呤送贈
有冇平價頭燈尾燈介紹?
我應該差唔多做車主

頭燈$150以上有得叉電,$200頭買到300lumen。
想知唔同lumen真實有幾光,上cateye求其禁支電筒再禁beam個選項,有得睇

尾燈$100以上有得usb叉電
$100以下用aaa電/手錶電
一般叉電個d因為光d, 最慳電模式用20個鐘就要再叉電,$100樓下個d用60個鐘到。

頭燈我就買左支300lumen, 尾燈我就買usb叉電。

認同樓上,香港多街燈,其實去ssp平平地一百幾可買哂頭尾燈,頭尾燈都唔一定特登去買單車專用款。

在職貧窮想乞套大花da9000
交完租冇乜錢,踩緊十速入門鋁架用rs10,希望有巴打有十速 da 呤送贈

在職樓奴表示冇咁貪心,淨係想乞套6890已經心滿意足

但我驚差電燒咗間屋

琴日我上網睇18650電筒,1800 lumen都係$1xx, 怕爆炸唔敢買。

但我驚差電燒咗間屋

琴日我上網睇18650電筒,1800 lumen都係$1xx, 怕爆炸唔敢買。

我果支18650自稱1xxx lumen,但實際上光唔過我支新嘅800
同埋支野話就話可以教d光射集中or散d
但實際上擺咗上架單車到就永遠只能係最散果個setting,因為就算你set做集中個setting,一踩就會震返去散果邊

但我驚差電燒咗間屋

我果支18650自稱1xxx lumen,但實際上光唔過我支新嘅800
同埋支野話就話可以教d光射集中or散d
但實際上擺咗上架單車到就永遠只能係最散果個setting,因為就算你set做集中個setting,一踩就會震返去散果邊

等睇可以勁到照到燒紙同炒蛋果支電筒
想問G牌esacpe系列如何
想問G牌esacpe系列如何

個人認為買hybrid有d嘥氣

每款預幾錢?

唔知價
之前摺車用淘寶電筒

用緊淘寶5蚊盞青蛙燈

車頭夠光?

香港街燈多到乜咁

咪係

認同,唔洗太光同太靚。

其實頭燈係俾其他車望到你喺邊用
有時候有d好窄既盲彎 對面線d車都可以望燈影知道有車喺對面

其實係
唔係照明而係比人睇到你係到

crc一套四千頭

其實5800都夠做
轉波手感同6800差唔多

crc一套四千頭

其實5800都夠做
轉波手感同6800差唔多

我都係咁話

又或者等多半年新ultegra出咗果陣6800應該會減

BTW on budget的話其實唔係應該買套裝車....
分開買件嵌一定貴架喎(assume佢你個架同轆係全新)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞