打破迷思: 立法會選過35席既機會率係近乎零

932 回覆
3150 Like 37 Dislike
其實呢兩個說法都一直係過往選舉時泛民的策略,但我有少少懷疑到底有幾多淺藍會接受呢d說法,以我阿媽為例,佢今次係覺得政府做錯同警察權力過大,但同佢解釋係建制派盲目撐政府導致現在嘅情況,佢又真係唔明,因為佢根本無能力想像到個連繫,我覺得係要有D更直接同更生活化嘅論述佢地先會明,但我諗唔到
要搞掂藍絲,就要比佢更藍。全力支持何君堯孽瘤,一票不投民建聯!
先唔好對號入座,我話當中有唔少係咪真係咁難理解?
冇錯,至少民建聯向 618 後完全龜縮到唔敢出黎,相對何妖同孽瘤仲敢彈出黎有 guts 得多。
係唔係對號入座唔重要,你嘅說話已經引導左人去諗唔支持泛民嘅人就係土共分化,而唔係正面回應提出嘅問題
十足十政府嘅口吻,部分示威者係極端激進暴徒,將自己嘅問題推比提出問題嘅人
例如單數投一個,雙數投另一個
我唔識身份證數字pattern
我估括弧數字應該唔平均,有特別意思。
可以諗下用身份證括弧前一數字,即係尾二數字
其實可以再簡單啲
假設九東5席 目標取3席 有3個泛民候選人
你投票嗰陣望一望時間 將秒數除3 得出餘數係1就投第1個泛民 餘數係2就投第2個
應該比用電話 出身月份或身份證更平均
投票係買時間既啫,係人都知2047年前香港會再打一次,係想快啲打定慢啲打。

老實講真係要玩野,就等到大灣區融合左啦,推動大灣區獨立成數仲高啦。
強帖留名

發夢到時文宣配票策略
勇武阻止土共掌心雷 唔比佢地車老人家去投票站
利申反對暴力
明白 但係功能組別 真係無得諗?
push
團結就一定冇錯
大家係咪要諗下幫下對家
建制都好需要我地

造神
例如何君堯呢嘅街 我知大家好憎佢
但呢件事 佢可以話係建制議員嘅帶頭人員
一定要佢做票皇
叫人狂投佢

分化
麥美娟個啲呢 鬧林鄭 一定有廢老好憎
自己老細都鬧 搞錯啊

流料
我地都whatsapp流傳 屈得一個得一個
文字版嘅流言都信
我地玩p圖
我諗廢老咁無腦 一定信

搶票
建制對建制
呢個難啲 要出黎柒
打對家要叫假建制
但主打係愛國愛黨
仲要係盲撐政府個啲
廿三條 國歌法個啲全部拎哂出黎講
(主要係搶建制票 應該好難當選)

有啲藍到仆街嘅父母 試下搵辦法拖到佢投唔到票
例如 親子一日遊
當然 你要搵機會投左先

最後 長遠黎睇唔該同我幫藍屍父母取消左個投票資格(如果仲有下次嘅話)
請問有沒有做過分析
若果 5 區個別區域
推出一條隊
有什麼好處和壞處
可否分析一下?
謝謝!
這辯證明香港的民主黨派和社運人士
根本沒有使命感和理想
沒有盡他們所能
為香港爭取真普選
他們只喜歡叫口號
沒有落實的意願
我們將這麼重要的是命
託付給 這些政治騙子!
識這是明顯的路
但是 識這是明顯的路
但是沒有政黨或社運人士
在功能組別上
攪一些運動
盡量攻破功能組別
他們的堡壘
我們便能夠特首自己選

有沒有巴打
願意在這個突破功能組別的議題上
做一些功夫
便能改變香港的政治環境
可惜現在沉迷於發夢和不合作運動!
2004年新界東就係咁樣玩,效果好差。
push
除非該梯隊的得票壓倒勝高於奶共派,否則弊多於利。
不如民間夾錢去搞旅行團比廢老
人都走左掌咩心雷
投票要身分證,如果個日先唔見咗身分證,咪無得投票我成日唔見身分證要補領,剩係補領費一年都洗左成千蚊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞