打破迷思: 立法會選過35席既機會率係近乎零

932 回覆
3150 Like 37 Dislike
真心今次起碼可以做到65:35, 如果道民氣keep到嘅話
我個post講左, 唔到7成響本質上唔會改變, 一係60%, 一係70%. 中間既票只會係用嚟做buffer zone.
一早有人打開缺口話功能組別都打得入, 但係不了了之
super-ideal game theory嚟......
我成日同我老婆講, 有時有啲estimation比起冇既好, order of magnitude estimation既概念會令到成個局勢更清晰
Strong post
上一屆嘅地區直選,非保皇黨其實拎到19席,所以我哋應該可以拎多啲
至於功能組別,我記得之前香港01有個新聞講咩界別係容易搶灘
19係under estimation既, 老實講要贏真心難。壓到土共得番30%票係基本
非常好
推一下
其實有冇可能
每區都淨係出一隊

今次既然大家香港人WE CONNECT
泛文本土可唔可以真正WE CONNECT一次
當然泛民老一輩要WE CONNECT一輩年輕一輩好難

老實講
最希望泛民有初選
然後每區都只派一隊
順序由初選得票率決定
投票方法
有實體票
有人寫APP出嚟手機投票
唔知可唔可行
推左先
想問咁都負評既人究竟係做乜鳩
用電話apps匿名統計票數/用生日月份配票
其實只要而家慢慢滲透7 seats功能組別唔係冇可能
Push
認同
可以投泛民
但千奇唔好聽佢地9 up 話乜野聚焦選舉
小學雞都知立法會係廢

但反而我覺得區議會係有得搞
從宜家開始立法會只可以係輔助角色

運動先係主缐
[找亮點]到底係狗扮暴徒定有黑社會扮狗?
https://lih.kg/1425838

幫推一下
功能組別方面,社福教育高教呢幾個票倉,可以搵啲人轉去超區,確保超區拎哂三席。
push
今年會少架啦, 實際點做係要base on我地想要幾多席
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞