打破迷思: 立法會選過35席既機會率係近乎零

932 回覆
3150 Like 37 Dislike
絕對唔投和理非非冷氣軍師
我都有諗過用身份證去做配票,但應該點做先可以有效平均去分勻?
老老實實今次想贏保皇真係冇得再咁諗。
每次都一堆人選分票
最緊要係夠集中
神post 幫推
我覺得重點係配票
用出生月分配係一個好既idea
只要base夠大 理論上票數可以平均分配 達至更大效益
或者用出生日子尾數黎配 效果會唔會更好
其次可能要睇埋果區之前兩派個比例
因為有d地區個比例可能會極端d 未必係6:4

仲有既條件係 泛民一定要合作 計劃好每區既參選人數

有冇可能搵自己人扮建制 去𠝹走建制既票?
呢招建制都有用過 要小心
想當年個雷動計劃想做配票但完全失敗... 結果仲推埋何妖d 人入去
今次點做確保唔會重蹈覆轍先
我必須要再重申: 呢個唔係雷動計劃,而只係簡單既game theory. 立場行先既手足可以直接block我算數
團結不分化!
一句講曬,
港島出4隊 /6
九西出4隊 /6
九東出3隊 /5
新東出6隊 /9
新西出6隊 /9

係最應該做到既野!
次次都係呢句叫人含撚投票
如果議員在位身亡點計?例如功能組別有十個保皇黨一齊馬上風係咪變咗25+35席??30席就過半數???
建議用出生日期 會平均d
電話尾號同id 未必係0~9咁平均分怖 出黎結果可能差好遠
每次選舉前都會有唔少彈出黎講寧投白票都唔撚好叫人去含撚投票,當中有唔少相信係對家土共既分化策略,但去到呢 d 大事大非同根本唔係一個公平環境下既選舉仲要學人咁玩真係想贏建制都難。
但呢個說法都不足以構成民主黨同埋建制嘅重大分別,因為建制都可以講返相同嘅野,而且佢地仲可以話「我地大意左,已經知錯,我地相對泛民同政府更熟絡,政府會聽我地講多過聽泛民講,投我地更有效阻止同類情況發生」

淺黃泛民係要處理呢個論述
這個制度本來就是設定不會給你民主的。像要控制權發夢啦
同埋每區既候選名單既分配都好重要,如果真係要用生日日期或 id no 咁名單上就愈少愈好。
進取啲嘅話 其實44477都可以
建制配票咁叻,泛民應該要學習下呢方面
即係我指出你嘅問題所以我就係土共
標籤D提出問題嘅人嚟打壓咁你同港共政府有咩分別
問題係如何有系統地去配票

所以票站外既即時統計好重要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞