[本地籃球] 2019年香港男子甲一二聯賽討論區 (7)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
其實張文平冇乜用
某程度上,今年開季嘅formation同當時其實差唔多-費格遜=林泰樂做箭頭,內線都係個白人高佬;徐遠成做阿架嘅4號位角色,兆榮取代當年嘅李琪....
eric點做lamb個位
lamb個得分能力強好多喎
徐遠成連而家既啊ga都打唔贏喇
100%,我意思係東方諗住複製當時嘅方程式,當然如你所講3個都差一皮,所以咪攪成噤囉....

講開又講,外援質素都係ABL賣點,睇Anthony Tucker打波真係一種享受,完全無多餘動作,余理洋拍埋去你先睇到香港籃球同其他國家差幾遠....
想當年,阿架只係一個櫻木花道咁既波牛,我以為會好似鄧耀豪/肥程咁消失,點知而家啲中距離可以咁準,防守又有腦
boone始終打過nba 好高機動性
marcus食雙T嗰場 靠佢先贏
btw有無手足有睇甲二
Yes

www.takungpao.com.hk/life/238149/2019/0820/338532.html

建龍飛馬下季甲一目標前六

【大公報訊】記者李恆基報道:今年取得香港男子甲二組籃球聯賽冠軍的建龍飛馬,明年將升上甲一組角逐,香港飛馬會主席朱耀中表示,下季目標是甲一前六名,正洽商本地球員加盟,亦在物色來自美國的內線球員,前香港男籃控衛香振強留任主帥並會專注於球隊的工作。

朱耀中在記者會後表示,未來有機會將再安排球會足、籃球員之間的互動,他說:「此前,飛馬足球員曾參與籃球訓練,籃球員亦表示想學踢足球,可能會再有類似交流安排。」

建龍飛馬來季將首戰甲一籃球聯賽,朱耀中表示,球隊目標是爭入前六,剛季兼任飛馬、遊協主帥的香振強,來季將專注於飛馬主教練職務。朱耀中上季以領隊兼球員身份效力甲一隊遊協,來季將改披飛馬球衣續戰甲一,他表示,正洽商本地球員加盟,至於居港球員名額意向是引入美國洋將,他說:「目標是身高6呎10至7呎的內線球員,以填補本地球員高度不足的弱點。」
朱耀中收皮la
負評多到
樓主問題
懷疑某條mon post友 搞事
做咩出動兩個ac 負皮我
下季啲轉會又要等修頓消息
朱耀中又可以瘋狂射3分 希望拎到3分神射手 加油呀
朱仔:
阿香
幫我出4個高佬 !

3個高佬加個控球啦
條廢柴識撚Key波
老細波
輸波多
何振賢啲料都係麻麻地,又話基拔會返嚟打另一隊
『居港球員名額意向是引入美國洋將』
新黎既要坐一年監喎,即係話=已經喺喺香港嘅居港球員
乜香港有身高6呎10至7呎的內線球員等緊佢簽咩
阿架打abl咪又係一般般。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞