[本地籃球] 2019年香港男子甲一二聯賽討論區 (7)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
明天fiba 籃球世界杯開始
今屆睇到亞洲區趨勢都係歸化球員作用愈來愈大
連比較封閉嘅伊朗都搵左歸化球員

其實唔使抗拒歸化球員,大趨勢嚟
當然支國執著血統,同覺得本地已經夠勁選擇唔用
香港呢 相信籃總唔係介意血統,而係消極唔想做野
點解足球嗰邊可以咁多鬼嘅
eric太廢,冇可能歸化佢
你覺得我們應該歸化哪類型球員?中鋒還是SF/PF?
睇你個目標係咩,我覺得你話想贏台灣、印尼呢d用惠龍兒打中鋒,加隻得分力強既sg/sf已經夠。

但係如果想挑戰日韓,就一定要係7呎左右中鋒
其實香港而家冇嘅,就係高大SF/PF,你見NBA依家嗰啲好似Lebron KD都係又高大,自己打之餘,控球技術又好,又可以key埋波, 亞洲而家都係得日本有個hachimura,最多就係澳洲嗰邊有ingles+simmons
負皮狗,夠膽上水嗎?係有負皮,唔係有負皮
有5隻
大家對Kahin+Oliver呢個組合點睇?可能係幾年后嘅港隊正選後場?
唔錯la
如何解決內線問題先最難搞
有Jeff Ma+卜聿揚,勁唔勁就另計,但係只要增重防守嗰邊應該都冇乜事嘅,反而就係小大前應該俾人爆出銀河系
話說之前睇東方群組,香港好似仲有一個鬼仔大前鋒,打過West Island,而家喺美國打緊?
https://youtu.be/aBHk377h0c8

啱啱搵到佢嘅highlights
依個鬼仔睇落唔差
卜聿揚技術太粗
Jeff ma睇得出幾有潛質
搵歸化球員好有必要,籃總唔做野
又負評
FIBA籃球世界盃討論區
https://lihkg.com/thread/1518095/page/1

老闆打私league 3分射15中1
欣住負評
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞