[本地籃球] 2019年香港男子甲一二聯賽討論區 (7)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
連俊會走
德文退休
李家耀走
懃都會走

依4個係confirmed
大地震,不過有南青球員,雖然邦邦以外都係一般貨色
全部都後衞,比吾上漢友佪批
何倚楊成長成點 好似南青打得唔錯?
佢好過亞哥D,但南華有裘記兩子,Nathan番,冇佢時間
何倚楊打得好過何倚富

富好微波爐
同埋D shooting choice
講真後生PGRicky同食女元比較勁,因為兩個有絕對速度,新一代一個screen就屈速剷籃得佢兩個
Ricky上年有D撞牆
前一年Champ果時打到曉飛咁
要比d時間佢

東方我覺得重點train佢同大佬就可以
2個keyman
一攻一守

食女元無乜好感 好撚有表演慾咁
同埋佢有少少支那仔feel
食女元19歲,可以一綀,東方如果要Oliver,大佬會有d尷尬
東方如果收到Oliver
O直接打2號位啦

Catch & shoot 自己舞下佢都ok

大佬係guard stopper
守人地隻勁guard就夠
帶下波, 主打守波, 間中拎幾分好夠啦
最衰p牌like吾到你
應該返加拿大
Ricky射3分穩定點,加上練好中投,威脅大得多,Oliver強在他射球應該是本地後位其中一個最準
真是沒想到南華本土陣這麼快要重建,其實今年打得這麼好,實在很可惜
Any more爆料?
下年繼續係南華世界,永倫唔補強隨時跌出前四
如果滿貫留到Eric嘅話可能常規第二
我反而唔支持東方打甲一用強力外援,搵個守好就ok,始終本土要練
或者喺鄰近季後賽嘅時候先加個外援去比賽名單會好啲
東南之爭
東南爭冠
Green第三 我估
暫時南華應該係咁上下
In: 余理洋,吳俊欣,李劍煌(歸隊),葉耀邦(升上一隊)
Out: 蔡再懃(未知),連浩駿(永倫),黃德文(退役),鄭浩恆(離港)
東始終要搵一個外援對Duncan,關鍵係睇pan有幾大進步會唔會比Duncan屌打,只要Pan能夠唔被原爆,東方搵一個勁過Tommy 既大前鋒,就可以有五五開嘅可能,當然啦都要睇Nathan嘅狀態
又或者不能Pan如何防Duncan,靠外援包夾等Duncan 分出去都係一個方法,但係Tommy手風順就冇用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞