[本地籃球] 2019年香港男子甲一二聯賽討論區 (7)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
東方一二號位太多人,兩枱麻雀腳都黎緊
唔啱用...首先佢肯定唔係本地最強,Duncan呢一刻為止仍然係香港裏面最能夠改變對方陣容嘅球員,其次東方已經有李琪/兆榮/Ricky/Jon Siu/大佬, 除左要練佢地之外,佢哋嘅功能性都係香港最強嘅一批,例如李琪3分,大佬防守,相反懃如果要去打更高層次比賽就必須要做角色球員,而佢身形相比起東方班後衛可以話係瘦好多,ABL上面佢一定會俾人集中攻, 再加埋親生仔問題,個人作為東方球迷希望見到Ricky或者大佬繼續進步,搵多個同佢哋同類型嘅球員根本冇意思,除非佢有1.9米幾就另計姐
唔好嬲唔好嬲,最緊要繼續爆料就得啦
Oliver個人就因為佢係Adam個細佬先想要
而且佢無球走位都算幾好
Duncan今年季後賽有傷,表現下滑
唔係肯定carry到
有abl打確實幾有吸引力
但如果徐遠征去東方,希望東方會幫佢搭路外流準備cba draft
因為上個月post過新聞佢已經搭過線聯絡cba球隊,摸下底
係福建無限出手權同戰術,我估計上二十分唔難
擔心去東方d數據差左好多,影響外流前境
無錯,最緊要爆多d料
依到除左飛馬朋友隊,都無其他人介意啦(負評)
今年Jon Siu有d可惜
Jon Siu本身水平唔夠,
佢d命中率亦唔高
Cba draft落選完全係因為未夠班,加操下將來再參加
收到風,東方重金挖懃
即刻靜哂
使唔使

😂
一招收皮
咪同你一樣一味話有爆料
但又咩都無講過
到人地正式宣佈,又係到認屎認屁
大家唔好激動再拗la
一致對外

有無人爆料目標前六嘅飛馬簽左咩人?
只係聽聞招兵買馬搵人,成功咗幾多個收唔到風
會唔會係打 黑熊 夢想家 好似台 澳 港當同一個本土
東方 1-2號位爆人除非外借幾件出去
打 黑熊 夢想家 好似台 澳 港當同一個本土??
完全無可能la

估計東方可能借人比甲一弱隊
咁Nathan 點解可以打黑熊 無知想問
佢上年無隊打 佢有出ig話洪生放佢打abl
借比舊相好 香sir
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞