邊位手足買物資買到冇飯食嘅唔該入一入嚟!

2005 回覆
3543 Like 13 Dislike
九龍東在!有需要不用怕!廢中不能上前線!只有略出綿力!
https://t.me/peak3113
其實有好能多,不過冇渠道,唔知點俾到佢地
唔想食黑獄飯就唔好面交
要食飯搵ust南亞仔
或者搵議員幫手
要裝或送裝上場派或上場攞
唔想食黑獄飯 唔好私下面交

如果對家出顏射
先買支crep protest 噴噴所有裝 防水防污
見到啲學生咁想喊
點幫?
簡單方便支持學生
買張全新既
普通版八達通
每張$150
已經可以支持學生
走時向閘口俾學生
回程車費$25食飯$50
下次食飯$50用到負值
退票$22再買單程票去
俾學生返去可食餐飽
下次食飽有錢坐車去

麻煩閘口買票既改下方式
唔好再買單程票
轉買八達通俾學生
d錢留返俾學生食飯啦

大人既自己買張八達專用
用完去退再買過張新既用
唔驚既 拜託袋走自己套防具
真係驚俾狗咬既
麻煩要棄置防具既丟去啲可回收地點
唔好丟喺地鐵同商場 試下丟喺街又好草叢又好
你地丟去私人地方 事後物資手足好難回收
巿面上防具已經越黎越難買

麻煩幫手宣傳
除咗心痛留淚,乜都做唔到,只想略盡綿力http://www.mtr.com.hk/ch/customer/shops/shop_coupon.html
港鐵站商店購物現金券
好多商戶都用得,利申:未買過
得唔得呢?
我都係
預埋我

我都想幫下班中學雞
我係前線學生 抱歉未夠膽拋頭顱灑熱血 雖說前線都係3/4排
我係九龍撚但基本上出席9成發夢 不論新界沙田上水元朗還是港島維園金鐘上環甚至機場
食飯錢我有 因為就算唔發夢都成日落街食飯
主要錢係車費同裝備
先講車費
27/8我係港島去元朗搭地鐵 成人飛要$30 我嚇咗 基本上用學生八達通$10以上已經叫好貴 但冇計安全重要都照買 回程補飛個陣職員冇收錢 但其實我都唔會係屋企附近落 假設我住油塘 我會係觀塘落轉的士
發夢一次車錢50走唔甩

而我自己上開前線 但其實都驚
而且唔可以有損傷 要留番條命同港共撚屌慢慢打
所以防裝個啲我冇慳過 豬嘴7500 filter 6006都唔係平 手套又係錢 眼罩又係錢 (頭盔護甲太貴真係冇錢買)
之後仲有black bloc衣物 大backpack 每次幾支水 生理鹽水 之類
已經用咗4位數字
未至於餓死 但好大負擔
仲要驚俾屋企人問點解冇晒錢
所以 請食飯幫助真的不大
實話實說
我十分需要錢同時我十分唔好意思
平郵有地址 過數payme有資料 面交唔敢攞
突然pop up到可唔可以順豐自取/智能櫃
求其擺啲野入面裝假狗然後寄錢
咁自取就唔會唔好意思同時個人身分受到保障

其次
買多啲靚裝去現場
但唔好鳩派 去前線睇下邊啲手足冇/唔夠勁 先派
太多和理非係咪都攞 但前線窮學生反而空裝

sorry too long 但句句真話

光復香港,時代革命!
自膠27/7
阻阻大家 開左個整合post
幫幫手report d藍絲 保護前線

[整合][後勤戰士急入]
https://lih.kg/1383387
總結我睇左幾個post,以下幾點要留意:
1.前線而家草木皆兵,大家要幫手既都唔好約見或者要留電話/TG之類。
2. 而家好多前線係攞哂啲錢嚟發夢(裝備+車費+物資),而導致平日都冇錢開飯。大家盡量幫手俾一啲現金卷之類前線,方便佢地靈活使用。
3. 物資站一般係較後,未必有效支援前線。乾糧等次次都有剩,唔建議大量補給。
4.建議廢中廢老唔好買裝備,因為運輸麻煩同好易俾狗充公,相對買現金卷方便携帶同派發。
5.大部分前線比較怕羞,大家要主動啲俾現金卷/食物/裝備佢地,佢地唔敢開聲攞。

最後兄弟爬山,各自努力!盡做啦!
咁做即係敎警察去邊度揾人啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞