邊位手足買物資買到冇飯食嘅唔該入一入嚟!

2005 回覆
3543 Like 13 Dislike
其實係

怕有狗搞鳩啲細路

所以俾錢俾啲ngo餐廳有冇得諗
可能搵班手足組一個食物銀行類似的組織會好些少, 但問題係長期RUN落去資金會好大壓力

推! 8月5罷工!!!!!

聽日(7月30)1500-1830會有義工係旺角東天橋擺街站等無上連登的市民都可以寫底感受比我地,希望大家支持
【眾籌】 已集合超過1000名巴絲感想 香港編年史
https://lihkg.com/thread/1379634/page/1
大家想捐錢支援既親身上前線行,問句你個盾牌,面罩,豬嘴幾錢,之後話比錢同佢買,比錢之後就話送比佢咪得

講左信字,你信落場持盾既年青人多d?定後排坐冷氣房既泛民左膠,攞你d錢大魚大肉多d?

你面對面捐錢,捐既除左錢之外,仲有一分交流一分尊重
想出力點入
香港人真係 流馬尿了 你望下幾多人放低碎銀 但真係有幾個人拎?
大家都諗住 我拎左 真係好需要既人點算 香港人真係 世界第一民族
叫佢講光復香港,下一句係乜好似問答比賽咁
有幾樣衰
靠自己?我廢中可以靠自己去屌狗
唔該要諗啲方法係一定要安全
一,不能俾狗混入
二,不要留下記錄,如八達通
三,不會留下個人資訊
另外如活動附近餐廳俾錢=送個陷阱俾狗捉,現場派飯就唔好搞笑啦
Push
大家想捐錢支援既親身上前線行,問句你個盾牌,面罩,豬嘴幾錢,之後話比錢同佢買,比錢之後就話送比佢咪得

講左信字,你信落場持盾既年青人多d?定後排坐冷氣房既泛民左膠,攞你d錢大魚大肉多d?

你面對面捐錢,捐既除左錢之外,仲有一分交流一分尊重
各有各做
食個飯姐 唔使驚狗既
Push
我係驚有狗滲入拎學生證玩秋後算帳
八達通其實幾好
見到狗鐵有隻銷售版嘅八達通飛
姐係有旅遊網站買完
每張入二百咁樣好啲?
因為租用版要等90日先有得退 不如比入多一百幾十咁比義士開餐?
約出黎太唔安全
最好都係買裝現場比人
有人suggest hktv mall買
同意,加上亂世中乜中都有
驚就驚在啲錢會晒或者有啲冇需要既人都拎埋一份

如果幫既買gear派俾後生既學生哥會唔會好啲?

不過任何幫到人既行動都支持同respect
鴻x堂、唐記x點都有

但問題係點比有需要嘅義士?

係地鐵站派?
贊成用八達通,買野食又得,去美心食個飯又得
左反復右清明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞