邊位手足買物資買到冇飯食嘅唔該入一入嚟!

2005 回覆
3543 Like 13 Dislike
多謝你地 但好似好衰
想靠自己捱落去
希望俾返啲有需要既巴絲
剛才手足開個TG已經太多人, 應該會轉做private, 大家而家喺度諗緊咩方式派最好
我覺得派coupon呢樣野一樣可以兄弟爬山各有各派
現場派又得, 送去物資站亦得
不過我開完個po先識驚畀狗用呢個方式引義士出嚟
各位手足自己要小心分辨請食飯人士
唔係想分化或者話邊個係鬼
只係擔心如果有手足因為咁樣出事我會成世唔安落
間舖揚咗 肯定會俾廢人加狗攪.
出得嚟就係兄弟 唔好同兄弟計 想要乜隨便出聲
18歲以上先有架,而家係講緊D大,中學生
小弟都係果班無錢既中學生之一
琴日淨係食左物資站既嘉頓瑞士卷就跑左去上環啦
真心如果可以既話希望會有一啲物資兵可以直接將食物運上前線
將心比心,你好肚餓,都會見到乜店都入去,仲咁得閒找邊度有大x樂咩 我覺得八達通最有用,因所有快餐店、便利店同超市都用得;可搭車用又唔使下下排隊買飛,唔係個人八達通會被警渣查到、冇錢個陣又可當咗佢有50蚊。

增值方面最好200蚊以上,交通費買水買嘢食都差唔多,亦可以食好少少,不用太過就住。
班細佬無飯食 港共cls
btw 可唔可以搵教會幫手,等細佬有飯食
點會make sure 到雙方唔係狗
大家想捐錢支援既親身上前線行,問句你個盾牌,面罩,豬嘴幾錢,之後話比錢同佢買,比錢之後就話送比佢咪得

講左信字,你信落場持盾既年青人多d?定後排坐冷氣房既泛民左膠多d

你面對面捐錢,捐既除左錢之外,仲有一分交流一分尊重
見到佢地去7仔/ OK 補給,幫手俾錢得唔得?
有咩需要隨便講 幫到就幫 大家出得黎就係兄弟 唔洗計嘅
推呢個
想長玩長有就要互相扶持
其實派現金卷真係治標唔治本 你地既心意我地心領但係現場同d狗對抗緊既時候就冇時間派

最直接都係比留tg 可以捐錢開飯既就捐 有裝備多既就比裝備 我地身為學生就已經好多謝你地
當然義士都要問佢拎d證據證明真係學生啦 例如今年既學生證等
利申學生角度出發 小小意見
lm
各位手足 中學生,

雖然我PT返工啲錢,都買到冇乜剩
但係仲夠錢請你哋食飯,唔好餓親自己
我真係好唔想見到你哋任何一個要挨餓
要食啲咩?同我講,
我請你,比個機會我請你哋食餐飯,好嗎?
或者當陪下我呢個邊緣人食餐飯好嗎?

有咩方法可以比我幫到佢哋
呢個 idea 好,仲唔使驚落場派錯人/俾狗屈
Agger
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞