[另類][風水]中共係咪爆左條龍脈 2

1001 回覆
94 Like 8 Dislike
小心還台灣還咗落國民黨 個班人心底裡都係想反攻大陸
再進一步睇下有冇高手解讀+cross check 下面幾樣預言:
1. 推背圖
2. 燒餅歌
3. 金陵塔碑文
4. 藏頭詩
6. 諸葛武侯乩
人類未來的發展目標,
勿學中共走歪路攪什麼民族主義和國家主義。
中共完全是逆天而行。
估計玄機: 政府高層大變動
我覺得兒家佢地係想辭職但又冇得辭

推背圖40至48象 = 以下諸葛武侯乩文

紅日落完白日落 五星燦爛文明國 中山傾頹草木殃 豺狼虎豹同一鑊
兩重火土甚光明 士農工商皆有作 木子楊花真武興 小小天罡何足論

強反弱兮弱反強 王氣金陵黯然盡 故都陜地聚英華 文物衣冠頭尚白
氣運南方出豪傑 克定中原謀統一 佳人絕色自西來 弄權竊國氣驕逸

狐兔成群功狗烹 倒亂君臣誰與匹 太陽沉去霧雲收 萬國低頭拜彌勒
治亂循環有定時 根樹生枝惟四七 老人星出現南方 紀念化為公正堂

西南獨立曇花現 飛虎潛龍勢莫當 聯軍東指成一氣 劍仙俠士有奇秘
水能剋火火無功 炮火飛機何處避 此是陰陽造化機 土意發明成絕技

稱雄東土日己終 物歸原主非奇事 此時國恥一齊消 四海昇平多吉兆
異術殺人不用刀 偃武修文日月高 三教聖人同住世 群魔妖怪豈能逃

可嘆草頭燒不盡 野外春風吹又生 宮門拔劍除奸佞 白頭變作赤頭人
田間再出華盛頓 造福人群是真命 此人原是紫微星 定國安民功德盛

第四十象 癸卯 巽下艮上 蠱
讖曰:
一二三四 無土有主
小小天罡 垂拱而治
頌曰:
一口東來氣太驕 腳下無履首無毛
若逢木子冰霜渙 生我者猴死我雕

金聖歎:「此象有一李姓,能服東夷,而不能圖長治久安之策,卒至旋治旋亂,有獸活禽死之意也。」

第四一象 甲辰 離下離上 火
讖曰:
天地晦盲 草木繁殖
陰陽反背 上土下日
頌曰:
帽兒須戴血無頭 手弄乾坤何日休
九十九年成大錯 稱王只合在秦州

金聖歎:「此象一武士握兵權,致肇地覆天翻之禍,或一白姓者平之。」

第四二象 乙巳 艮下離上 旅
讖曰:
美人自西來 朝中日漸安
長弓在地 危而不危
頌曰:
西方女子琵琶仙 皎皎衣裳色更鮮
此時渾跡匿朝市 鬧亂君臣百萬般

金聖歎:「此象疑一女子當國,服色尚白,大權獨攬,幾危社稷,發現或在卯年,此始亂之兆也。」

第四三象 丙午 巽下離上 鼎
讖曰:
君非君 臣非臣
始艱危 終克定
頌曰:
黑兔走入青龍穴 欲盡不盡不可說
唯有外邊根樹上 三十年中子孫結

金聖歎:「此象疑前象女子亂國未終,君臣出狩,有一傑出之人為之底定,然必在三十年後。」

第四四象 丁未 坎下離上 未濟
讖曰:
日月麗天 群陰懾服
百靈來朝 雙羽四足
頌曰:
而今中國有聖人 雖非豪傑也周成
四夷重譯稱天子 否極泰來九國春
金聖歎:「此象乃聖人復生,四夷來朝之兆,一大治也。」

第四五象 戊申 坎下艮上 蒙
讖曰:
有客西來 至東而止
木火金水 洗此大恥
頌曰:
炎運宏開世界同 金烏隱匿白洋中
從此不敢稱雄長 兵氣全消運已終

金聖歎:「此象於太平之世復見兵戎,當在海洋之上,自此之後,更臻盛世矣。」

第四六象 己酉 坎下巽上 渙
讖曰:
黯黯陰霾 殺不用刀
萬人不死 一人難逃

頌曰:
有一軍人身帶弓 只言我是白頭翁
東邊門裏伏金劍 勇士後門入帝宮

金聖歎:「此象疑君王昏瞶,一勇士仗義興兵為民請命,故曰萬人不死一人難逃。」

第四七象 庚戌 坎下乾上 訟
讖曰:
偃武修文 紫微星明
匹夫有責 一言為君

頌曰:
無王無帝定乾坤 來自田間第一人
好把舊書多讀到 義言一出見英明

金聖歎:「此象有賢君下士,豪傑來歸之兆,蓋輔助得人,而帝不居德,王不居功,蒸蒸然有無為而治之盛。此一治也。」

第四八象 辛亥 離下乾上 同人
讖曰:
卯午之間 厥象維離
八牛牽動 雍雍熙熙
頌曰:
水火既濟人民吉 手持金戈不殺賊
五十年中一將臣 青青草自田間出

金聖歎:「此象疑一朱姓與一苗姓爭朝綱,而朱姓有以德服人之化,龍蛇相鬥,想在辰巳之年,其建都或在南方。」
暫時疑似毒蛇陣成員:
心經簡林
中環灣仔繞道
西九文化區
高鐵站
星光大道
啟德郵輪碼頭
港珠澳橋
戲曲中心
大埔新樓盤天鑽

風水係有,因為環境影響心理健康。
至於你認為呢些建築搞到香港咁,就肯定係迷信啦,亂力怪神。就算有,都係輕微影響。
科學些諗,香港衰在曾特首,佢唔信人口爆炸論,係咁放人入黎移民,又鼓勵生三個,特別放大量大陸移民和自由行,迫爆香港,香港人先出蝗蟲論。你政府放人入黎,只諗交通配套,又唔諗住屋、酒店、商舖、廁所等配套,完全離地思維,逃犯條例只係社會怨氣導火線。
曾特首當年仲話,香港要發展成一千萬人城市。
大和解
d強國人做咁多衰野
咩野風水都唔夠佢玩啦
國家主義和民族主義會被淘汰
什麼中國人,什麼中華民族
根唔上世界進步既大趨勢
莫文蔚個老豆話香港回歸支那後要衰三十年
睇返推背圖 南龍會贏
我地似行緊47象尾
匹夫有責 人人企出黎
不殺賊 勇武不kill popo
之後好快到下一象
Lm
我最近追返香港風水嘅post,係隔離谷講緊相似嘅野,我又有啲睇法,我就直接拎過黎等大家一齊分析一下。

[年經 / 八奇領域]共匪陰險風水陣
https://lih.kg/cuobkX
#639 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

各位高手點睇西九放故宮博物館?我覺得將故宮嘅野放係果個位都係個陣嘅一部分....

沙中線先直接灌穿獅子山,經宋王台再經過已經被東西隧、IFC、ICC、啟德郵輪碼頭等封鎖住嘅維港,跟住直接瞄準會展個龜頭... 會展旁有金紫荊加回歸柱,左有中環繞道個蛇口(由西九經西隧過海出黎),右有通風系統嘅蛇蛋... 再加埋最近有人講嘅山頂廣場(翻新後唔知係咪又係蛇)。

咁睇個陣真係好複雜同狠毒。

仲有新界東北粉嶺果頭嘅天橋同隧道,加埋大埔海濱公園有回歸紀念塔... 好似巨大蛇竇...

聖經《啟示錄》有關赤龍出現在第十二章:「天上又出現了另一個神秘的景象,有一條紅色的大龍,長著七個頭,十個角,它用尾巴捲起天上三分之一的星辰。」(《啟示錄》12:3)「後來,天上發生了戰爭,米迦勒和他的天使對赤龍作戰,赤龍和他的使者也起來應戰,但是,赤龍被擊敗了;它和它的使者不得再留在天上。於是,那條大赤龍被摔下來,它就是那條古蛇,名叫魔鬼或撒旦,是迷惑全人類的。」

用內文推敲
現在2019, 行41象中九十九年成大錯的第九十八年

2020 行41象
2020-2023行42象
2023-2024 行43象
我比較熟西九, 西九故宮博物館係個鼎來

鼎,取卦火風鼎, 即係香爐, 生旺火氣有利大蛇, 配合高鐵站墓穴設計,
形成將九龍站圓方等作祭品, 供奉"大蛇"
諗起好耐之前有個風水post講中銀大廈成把刀咁劈落滙豐同官邸
重要說話要講三次:
西九文化區, 一定要連埋中山公園睇
將故宮(皇帝=龍)相關嘅物品放係果度... 用個鼎裝住供奉大蛇... 圓方可以係個祭壇。而西九有高速公路灌通,向東連接中九龍最後直通將軍澳(堆田區=穢物)... 向西有各大公路穿過青衣去大嶼山,經過俾心經簡林毒蛇箝制住嘅鳳凰,接連去港珠澳大橋通澳門。仲可以經過個人工島就到屯門(都係近堆田區),一東一西。港島方面隻龜都被逼到出海,維港被填海收窄,兩邊被封,只有過埋去西九個鼎度落鑊攬炒。fuck...
我覺得仲有成個地鐵網絡都應該係個陣嘅一部分,屯馬線、沙中線、港島南線、港島西延線,有無人咁睇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞