[另類][風水]中共係咪爆左條龍脈 2

1001 回覆
94 Like 8 Dislike
我估林鄭個劇本係
搵解放軍混入示威者殺一兩隻狗
靠first blood黎民意翻盤
而家係唔撚信大陸嘅法治呀on9
條例如果淨係送去台灣本身冇問題 仲可以拉9個殺人犯
但條7婆要送埋上大陸

Between 過你老母 咁上過就番大灣區啦 好行唔送
唔係解放軍,武警就得
嘩屌, 咁都唔係風水我唔撚信
如果真係用殺警呢個劇本,我自己諗左幾條線
到最後都係支爆玩完
等到九月美國立香港人權及民主法案, 宜家休緊會
本身無信開風水,但係都忍唔住睇哂 希望香港真係如咁多位巴絲所言行返正
人在做天在看 我只係想香港好番咋
完全瞓唔到。。。。
原本無任何宗教,但係禮拜二個佛教聚會想去,有無前輩講下有咩經文口訣係新手可以唸黎幫香港人祈福好傷心
https://youtu.be/GceUdgLhrpk
可以聽下綠度母心咒平靜一下
慈悲
慈悲

心澄明 萬物有靈 言語有靈
禍福相依 存祈佈正
遠離恐怖

同心至誠 斷金則靈

「行至水窮處 坐看雲起時」

勿餒

諸葛亮《馬前課》共有十四課,每課為一首四言詩。按時間順序,每一課預言了三國時代以後的一個歷史時期。前十課所對應的歷史時期分別是:魏,晉,南北朝和隋,唐,五代,宋,元,明,清,民國。

第十一課預言中共時期及其宿命:

四門乍辟,突如其來
晨雞一聲,其道大衰

有冇人可以參透下?
問題係香港唔信大陸法治,冇送中條例
2019年向全世界公開呢件事
每日幾十萬人往返大陸和香港
呢樣先恐怖嘛
如果香港人返大陸,每次都要簽visa
唔信大陸法治的話
正常情況應該係咁
其實唔關風水事
係香港反送中,其實就係declare自己唔信法治
為保政治犯,保埋殺人犯
人在做,天在看。

其實香港如果係想保護人權
應該係唔可以俾佢咁順利立法
向外國表達有咁既機會,呢條法例被濫用
到時大陸真係濫用,外國政府就可以信個政治犯有機會被屈而提供政治疪護。

但呢條條例最終都應該俾佢過
最多暫緩,等社會再商討細節,
因為始終係法治重要
而家係唔撚信大陸嘅法治呀on9
條例如果淨係送去台灣本身冇問題 仲可以拉9個殺人犯
但條7婆要送埋上大陸

Between 過你老母 咁上過就番大灣區啦 好行唔送

問題係香港唔信大陸法治,冇送中條例
在2019年向全世界公開呢件事
但係又,每日幾十萬人往返大陸和香港
呢樣先恐怖
如果香港人返大陸,每次都要簽visa
唔信大陸法治的話,就冇問題。
正常冇引渡協議國家的情況應該係咁。

Karma is a bitch!
有無大師幫我解下籤,唔該各位

是咁的,我係淺草寺幫香港求左支籤
https://lih.kg/1453336
高人!
小弟天資魯鈍,可否再多加指點~
水炮車 算唔算
唔會,一直都話香港利水多
要有水,但唔可以水太多...
成個己酉大運都唔易過加上又己亥年
浸死棵樹啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞