[另類][風水]中共係咪爆左條龍脈 2

1001 回覆
94 Like 8 Dislike
叫大家每個人帶 北帝七星劍
唔係賣廣告

呢度有另外一個解說

https://youtu.be/PuwB13QVBzM
純粹好奇如果中共屬水的話
國旗個堆野點解會係紅色
我諗應該睇歷史國運可靠啲? 宋朝都用紅色,清朝都多金黃紅
其實俄羅斯都係鷹,仲要雙頭,當然希望係美國啦
<五行普及知識ABC>
——顏色,味道,神仙

五行係指金水木火土五種,每樣嘢都有所屬嘅五行

顏色
金: 白、天藍、金色
水: 黑、深灰、深藍
木: 綠、藍(青)、樹木色
火: 紅、紫、橙
土: 黃、泥、啡

味道
金: 辛辣
水: 咸
木: 酸
火: 苦
土: 甜

香港諸神
車公大將軍:火
天后娘娘: 水
北方真武玄天上帝(北帝): 水
黃大仙: 土
關聖帝君(關二哥):火
齊天大聖(孫悟空):申金, 如與水配合得當,可專尅巳火蛇

長一長知識, 希望大家都提升.

P.S. 近來好hit icon 得戚豬就係亥, 本年歲君, 五行屬
起個大座係鎮,
起個籠係困,
起個鼎係祭,
幾肯定,火風鼎, 木火通明在生旺文化區火旺命名之地, 一定係生旺巳蛇.
邊度請
google搜尋見到有啦
趨吉避凶, 上著係過咗8.23後至出來, 或者求個籤有中上至好出, 真係要出就求個平安符, 術數就係咁睇.
係呀, 一入壬氣, 相信佢會內外交困, 可能被人爆鑊
中間右邊個位師傅早在舊年11月已用立春八字預測今年有政府失信引致有比雨傘時更勁的大型社會運動
街燈、電器、小電器 = 丁火
多謝指教
引用隔離 奶茶少奶 post
https://lihkg.com/thread/1437096/page/1

好似有D嘢播
申金, 西方金融之劍.
巳藏三干, 丙火, 庚金, 戊土,
立秋進入壬月, 壬沖丙, 火力大減, 巳申合有壬引化成水,
當中庚金都用黎生壬水, 剩下係餘氣戊土, 地產銀行同錢都開始不妙了
秦州唔喺陜西延安,喺甘肅架lol
佢講「稱王只合在秦州」
我覺得照字面解有兩個可能性
1. 李淳風同袁天罡係唐代人,所以用唐事去講未來嘅事,雖然話係後人托佢哋嘅名出呢本野,但典係可以照用,可能係會發生秦王李世民嘅事,姐係共產黨內部分裂,有人會取代習近平。
2. 就係秦州搞到支爆,喺甘肅燒起

雖然我都好想老共仆街,但中共國運真係應該由1920年開始計?
如果係1949年先計,咁點捱
咁似蛇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞