[另類][風水]中共係咪爆左條龍脈 2

1001 回覆
94 Like 8 Dislike
赤龍 大紅龍

不論聖經同推背圖都話支那收皮
只係佢幾時收皮
整幅地圖再研究方位?
今日行山上咗山頂廣場
不妙

概念圖
(五) 九龍站一帶建築——武神法寶
之前講圓方其實係一隻無限手套,咁放置手套嘅九龍站又係咩黎?
九龍站上有一堆建築,如果佢地係一堆法寶黎會係點? 逐樣point form講

1.天璽:顧名思義,此乃天子玉壐,現代理解係行政權力嘅正式授權

2.擎天半島:一柱擎天之意,其名形皆似,取為天柱星,就是一人可抵千軍萬馬支撐國家的棟樑將帥,共5座,有5位上將

3.凱旋門:有龍門之象,香港的凱旋門大小比起法國的有過之而無不及,法國凱旋門是紀念戰績的文宣建築,香港的凱旋門取為巨門星,主口舌生財,亦取象戰績優秀
4.君臨天下:帝王之象,外形上極具威儀,如披上戰甲斗篷的帝王一覽天下
5.ICC: 有人話似大JJ、亦有人話似劍、亦有人話係鋼筆,個人就覺得此為引龍飛翔的指示燈(油麻地翱翔道、麗翔道、連翔道引接真龍飛翔)
此五者就係意指一勇武帝君嘅特質,此人外形威風、戰績彪炳、又有五大良將輔助、行政上有正式授權加上口才出眾,將會帶領民眾創出新天地。

回到之前問題,法寶有如斯用途,"大蛇"受唔受得起?
個人覺得幾難,"大蛇"原意係放毒吸氣,只搞破壞,"大蛇"由最初就沒有使用法寶的意志,咁"中九龍"呢?

P.S.

第6個建築,其實不算建築,佢只係咁橋作為圓方一個出入通風口而形似戰車,代表此君會親身上陣,絕非冷氣軍師。
D英文名先正
㩒錯負皮呀清,一定係支那嘅錯
點解不妙?
蛇型雖然唔顯
但有鱗, 蛇身出現咗
似乎有d位又改完整到蛇頭咁直接咁對準隻雀
幾時先真係落成
或者有咩可以對抗到
咁應該點算
lm
真係痴撚線點解可以咁賤格
每一個新既建築都用香港人既錢 但用黎想害死我地
冇左隻雀既

你指凌霄閣?
應該係,係咪仲係度?
hello!你提到
//下陷 水浸
應該係近日逆權活動 破蛇陣

黑為水 百萬玄衣造龍
小暑大暑 炎火之際
龍游港九新界
中環-》屯門-》 上水-》 沙田-》 大嶼山-》 元朗-》

《玉尺經》識龍法,察來龍方向,以生旺方來為盛龍,以休囚方來龍為衰龍。
凡是火龍,從東南或東北方而來,為盛龍。從西南西北而來,為衰龍。
凡是水龍,從西南西北而來,為盛龍。從東南東北而來,為衰龍。

「如果來龍的方向是生旺方,而駁換又是或金,或木,或水,或火,無一節參差,皆與水相合,才是真正的盛龍。也不能稱為休囚龍或衰龍。
若來龍方向休囚,駁換又是不一,特別是相互克制的來龍駁換,那就不可以採用了。」

金水木火土
天道自然//

咁點可以繼續用逆權活動破蛇陣?繼續多D人著黑衫喺街行黎行去?
著黑衫帶與風水蛇相克嘅野遊行去各蛇頭得唔得?會路會反應益左D蛇因為佢地會吸左人氣?如果係會吸人氣,係咪應該要避開呢D建築?
點樣可以激活條中龍打9 D仆街蛇?
九運同今次逆權活動有咩關係?

唔好意思,咁多問題。只係想請教下睇下心方面可以點幫到香港!
[幫手推] 8.5大罷工文宣圖
https://lih.kg/1387980
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞