[另類][風水]中共係咪爆左條龍脈 2

1001 回覆
94 Like 8 Dislike
今日有玄學愛好者吹奏唔再出解放軍,要出特警,可見中共妖惑人心的邪術不弱。
今日咁搞太空館
有冇幫助
想問下凡夫俗子可唔可參加風水團遊行
依家咁多人係太空館
會唔會又有影響
小弟想問下 蛇乃地支已,已藏丙火、戊土、庚金(本氣),為何能制四靈之一嘅朱雀於其下?
朱雀乃上古四靈之一(位居鳳凰之上),掌南方七宿,當屬离火。惡蛇金土只能泄其火氣,但根本不能制服祂。另外下元九運离火將於2024年入運,介時朱雀正當其時;處中土之南而得其地;另外港人萬眾一心欲復興香港東方之珠盛況,數條惡蛇毒陣須能困朱雀一時,終被其烈火焚滅。
可能小弟見少識薄未能參透玄機,望師兄們指點賜教。吾家居此已有四代,以港為根,因犬兒犬女尚幼而未能放手一搏。見青少年義士為港拋頭顱灑熱血,身為廢中嘅我只能說無盡感激。志士們,你們是優秀的港人,我以你們的覺醒為榮,反覺自己當年嘅大中華膠為恥。希望我們和我們兒女們可以在未來民主自由嘅香港同根同生。最後要說「光復香港,時代革命」,願梁天琦健康平安,早日回家。
其實如果香港人可以令全中國人都可以生活系民主自由之下,何樂而不為,可惜我地只系泥菩薩先自求多福啦
今日忽然醒起 會唔會係梁天琦呀?
我覺得佢真係有領袖魅力
命中注定
之前陳雲講過 中國有民主 香港就會衰
他日有一人一票選特首 可能係梁天琦vs楊岳橋
利申 梁天琦死忠
係咪指奶共果啲玄學者?
定係而家忽然反常果種? 照道理佢地應該明白個局勢架 點解會變成咁
美國即刻出左旅遊警示
澳洲都有
好好睇,我睇曬
黎緊有風打長三角,有冇啲咩玄機?
寄望三峽
難啲囉
三峽大壩喺重慶
文宣組整到一pat油咁淋上去
潛移默化廣傳 令香港人認為黑色先係啱既
<立秋討論>
學術台, 就談學術:

今日立秋,亦係術數上由辛未進入壬申月。
申月屬金, 形象就係利劍, 武力的象徵, 近來有荃灣出刀斬人, 深圳萬二武警"亮劍"都係預示今個月有相關事件陸續發生。

"金空則鳴, 金旺無聲", 呢把劍會無聲出鞘, 會靜靜雞郁手, 伏擊, 出其不意。

同樣情況亦出現響同為五行屬金的金融系統上, 侵侵出其不意加關稅, 中國又出其不意俾人民幣破七, 匯豐CEO又突然"請辭", 黃金價格飆升, 令世界金融局勢大為出乎意料。

如再細分,申月有三個階段氣場, 分別為庚金,壬水,戊土
先談庚金, 庚臨官在申, 大局上武職有利, 但無天干引出, 軍隊不會陽光之下出場, 只會在陰暗下伏擊, 大概至8月23日處暑前會出現伏擊武力, 黑衣受傷, 林鄭因八字喜金而相對舒服。

再談壬水, 壬長生在申, 有天干得透引出, 壬屬水, 可為水龍象徵, 會有代表黑衣組織成立,而林鄭八字忌水, 此時會有訊號消息出現, 令林鄭覺得不安, 內外交困, 外可能係美國制裁, 內則是千頭萬緒太多細野要理,心煩意亂。

最後係戊土, 戊係錢, 地產銀行, 大份佬有件頭的, 公正中立, 意味可能醞釀放風成立調查委員會、而更大可能係有錢佬推出具公信力平台做調查, 同時可能有小角色突然顯達,土制水而洩火,就係緩和雙方的局面,8月尾到9月初可能有相對平和局面。

純學術交流, 歡迎指正

P.S. (想學下簡單術數,天干所代表意思,可參考以下網頁 )
https://toments.com/1683105/
咁面對庚金,我地係未無方法預防?
警署披麻戴孝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞